Nagyon pörgött az Elextrolux biznisze

Az Electrolux napi grafikonja (Stockholm)
Vágólapra másolva!
Ellopta a show-t ma az Electrolux a tőzsdéken, miután 10 százalékot emelkedett a háztartási eszközöket gyártó vállalat árfolyama.
Vágólapra másolva!
  • A jó szereplés oka a vártnál sokkal erősebb üzleti teljesítmény, a svéd társaság ugyanis 749 milliós EBITDA eredményt tudott elérni az első negyedévben, jócskán meghaladva az elemzők által várt 613 millió svéd koronát.
  • Valamennyi régióban vártnál nagyobb profitabilitást tudott elérni a cég, így az első negyedév végül határozottan jobb lett, mint amit az elemzők korábbi félelmei jeleztek.
  • A főbb európai országokban - az előző negyedévhez hasonlóan - a jövőben is 3 százalékos (éves alapú) növekedés jöhet, az európai országokban lévő kereslet tehát lassan ismét növekvő pályára áll.
  • Az amerikai piacokon ugyanakkor a szokatlanul erős tél megnehezítette az eladásokat, míg Brazíliában a devizaárfolyamok miatt sínylődött a társaság.
  • Mivel a részvény több mint 10 százalékot erősödött a mai napon, így az Electrolux már pozitív teljesítménnyel bír 2014-ben, holott tegnap még 8,3 százalékos éves mínuszban állt.
Az Electrolux napi grafikonja (Stockholm) Forrás: AmiBroker, Investor.hu