Vágólapra másolva!
Gyorsan letörölte a kezdeti pluszokat a magyar tőzsde, miután újra fellángolt a krízis Ukrajnában. Mellette még a német parkett is nagyobb mínuszt hozott össze, viszont például Párizsban vagy New Yorkban emelkedni tudnak a tőzsdék.
Vágólapra másolva!
  • Legnagyobbat az OTP árfolyama szevedte el, ugyanis zárásra a bankpapír 2,3 százalékos mínuszt szedett össze (4231 forint) az ukrán feszültségek kiéleződése miatt. Délután Vlagyimir Putyin nyilatkozott úgy, hogy következményei lesznek az ukrán akcióknak. Sajtóhírek pedig már arról szólnak, hogy Oroszország az ukrán határ közelében katonai akciót indíthat, válaszul arra, hogy az ukrán erők megöltek öt oroszbarát szeparatistát ma.
  • A Richter ellenben meg tudta őrizni pluszát (3795 forint), de azért a gyógyszerpapír is veszített nap közben látott értékéből.
  • A Mol 1,5 százalékot vesztett (12 935 forint), míg a Magyar Telekom 0,6 százalékkal (315 forint) került feljebb.
  • A nyugat-európai indexek közül a DAX mutatta be a legnagyobb napon belüli mozgást, az ukrán hírekre komoly mínuszba váltott a tőzsdeindex, de záráshoz közeledve már megint pluszba kerülhet.
  • A többi európai parketten is visszább vettek az emelkedésből, de a párizsi börze jól tartotta magát, és most is 0,3 százalékos pluszban áll.
  • Az USA-ban a jó tech gyorsjelentéseknke köszönhetően kiemelkedően szerepel a Nasdaq, amit az Apple 7,8 százalékos plusszal, míg a Facebook 2,5 százalékos emelkedéssel támogat.
  • Ma is gőzerővel folytatódott a jelentési szezon, 40 S&P 500 komponens adott számot negyedéves eredményéről nyitás előtt. Közülük a Caterpillar 2,4 százalékkal emelkedik jelenleg, míg a GM minimális pluszban áll, pedig a jó gyorsjelentésükre nagyobb ugrással reagáltak, viszont az ukrán hírek lejebb hozták az ő árfolyam teljesítményüket is.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu