Vágólapra másolva!
Remekül teljesítenek ma a főbb magyar részvények, a Mol, a Magyar Telekom és a Richter is erősödni tud, az OTP viszont kis mínuszt mutat. A blue-chipeket a kedvező európai részvénypiaci hangulat segíti, a tőzsdéken kivétel nélkül pluszok láthatóak. 
Vágólapra másolva!
  • Az OTP kivételével remekül teljesítenek a hazai blue-chipek, a Mol folytatja tegnapi menetelését, és 0,9 százalékot erősödött. Az olajpapírt a lehetséges milliárdos akvizíció híre segíti, azonban a forgalom az átlagosnál alacsonyabb a Mol-ban, csupán 37 millió forintért cseréltek eddig gazdát a papírok. A Richter és a Magyar Telekom 1,3 százalékot drágult eddig.
  • Az OTP viszont 0,8 százalékos mínuszban mozog, annak ellenére, hogy a Mediobanca megemelte a bankpapírra vonatkozó célárát.
  • Ezek után a BUX 0,3 százalékos emelkedésben található, amivel kissé alulteljesíti régiós társait.
  • A forint ma tovább gyengült, és 308,4-nél mozog az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 223,1-nél, a svájci franké 252,6-nál található.
  • Az európai tőzsdéken kedvező a hangulat, amit a vártnál erősebb német makroadatok is segíthettek meghozni. A német Ifo gazdasági hangulatindex 111,2 pontra emelkedett áprilisban az elemzők által várt 110,4 pont helyett.
  • A főbb részvényindexek 0,3-1,1 százalékos pluszban mozognak, így újra lendületbe tudtak jönni a tegnapi megtorpanás után. A legjobban az olasz FTSE/MIB teljesít, míg a holland AEX kissé lemaradt társaitól.
  • Amerikában az S&P 500 0,4 százalékot, a Dow Jones 0,2 százalékot emelkedhet nyitáskor a határidős indexek alapján. A Nasdaq viszont 1,2 százalékos ugrásra készül a Facebook és az Apple nagy emelkedésének köszönhetően.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu