Vágólapra másolva!
A vártnál kisebb mértékben tudta növelni árbevételét az első negyedévben Európa legnagyobb sörgyártója, a Heineken. A cég elsősorban Oroszországban és Ázsiában teljesített gyengén.
Vágólapra másolva!

A Heineken első negyedéves gyorsjelentésének főbb pontjai:

  • Az árbevétel 3,4 százalékkal emelkedett egy év alatt, és 4,04 milliárd eurót tett ki. Ez elmaradt a várakozoktól, mivel a szakértők 4,24 milliárd euróra számítottak.
  • A csalódást keltő árbevételben szerepet játszott, hogy a söreladások volumene csak másfél százalékkal ugrott meg a negyedév során. Összesen 38,2 millió hektoliternyi sört adott el a társaság, miközben 40,3 milliót vártak az elemzők.
  • Elsősorban Afrikában, Észak- és Dél-Amerikában, Nyugat-Európában ugrottak meg a Heineken söreladásai, míg Oroszországban és Ázsiában gyengélkedett a társaság. Ázsiában stagnáltak az eladások, Oroszországban viszont 13-17 százalék körüli volt a visszaesés.
  • A cég elsősorban a feltörekvő piacokon való terjeszkedésre kíván nagy hangsúlyt fektetni, melytől azt remélik, hogy ellensúlyozni tudja a gyenge orosz, kelet-európai régió teljesítményét.
  • Az eredményekre 1 százalékot emelkedett a Heineken árfolyama, mely később 1,3 százalékos mínuszba csúszott vissza.
Forrás: Investor.hu