Hasít az amerikai kábelóriás

Vágólapra másolva!
Több mint a negyedével növelte profitját az USA egyik legnagyobb kábelszolgáltatója, a Time Warner Cable az első negyedévben. A cég leginkább az előfizetőinek növekvő számának, és az előfizetői díjainak emelésének köszönheti a remek eredményeket. 
Vágólapra másolva!
  • A Time Warner Cable egy év alatt 26 százalékkal, 1,78 dollárra növelte egy részvényre jutó profitját – derült ki a cég első negyedéves gyorsjelentéséből. Ez felülmúlta az elemzői várakozásokat (1,67 dollár). Az árbevétel 5,58 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 5,47 milliárd dollárról, ami kissé elmaradt az 5,64 milliárd dolláros várakozástól.
  • A profitnövekedés elsősorban az amerikai tv- és internet előfizetői számának 148 ezres bővülésének köszönhető (nettó szinten), ami az utóbbi hét év legnagyobb negyedéves növekedésének felelt meg. Ez a folyamat tovább erősödhet a későbbiekben, mivel a Time Warner Cable-t felvásárló Comcast az új set-top boxai révén segítheti az ügyfélszerzést.
  • A Time Warner Cable árbevételének növekedését segítette, hogy a cég 0,6 százalékkal megemelte a havi előfizetői díjakat a legutóbbi negyedévben.
  • A részvény 1,1 százalékot erősödött az eredményekre.