Nem elégedett a Mol a horvát tárgyalásokkal

Vágólapra másolva!
A Mol egyelőre nem elégedett a horvát tárgyalásokkal kapcsolatban, mivel az utóbbi időn nagyon lelassult a folyamat - mondta el Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató a mai közgyűlés után.
Vágólapra másolva!
  • Megszólalt az INA üggyel kapcsolatban a Mol elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt is a mai közgyűlésen.
  • Hernádi szerint a Mol nem elégedett a tárgyalások sebességével. Mint ismeretes, legutóbb január közepén ültek tárgyalóasztalhoz a felek, azóta pedig leginkább a médián keresztül üzengetnek egymásnak, vagy próbálnak kisebb nyomást gyakorolni. A legfrissebb hírek szerint május első hetében találkozhatnak a felek, legalábbis ezt mondta sajtóértesülések szerint Molnár József a Mol vezérigazgatója.
  • Hernádi úgy véli, hamarosan meg kell találni a megoldást az INA-val kapcsolatban. A Mol nyitott a megegyezésre, de az eladásra is. Ha nem születik egyezség, akkor az utóbbi következhet be. A bizonytalanság az árfolyamra is teherként nehezedik Hernádi szerint.
  • Hernádi kiemelte, hogy a cég néhány eszközének az eladását, bezárását tervezi. Ez sem számít újdonságnak, hiszen az olajvállalat már korábban is jelezte, hogy racionalizálja a portfólióját.
  • Csányi Sándor is megszólalt ma Hernádival kapcsolatban, Csányi szerint Hernádinak a Mol vezetőjének kell maradnia mindenképpen.