Vágólapra másolva!
Nagy menetelést mutatott be ma a Mol, azonban ez sem tudta megmenteni a BUX-ot, hogy mínuszban zárjon. Az európai és amerikai tőzsdéken kis eséseket lehet látni, és a részvényindexek nem tudják folytatni az elmúlt napok menetelését a vegyes makroadatok után. 
Vágólapra másolva!
  • Remek teljesítményt produkált ma a Mol, az olajpapír 1,4 százalékot menetelt, amiben az ENI-vel való cserebere is szerepet játszott.
  • A többi blue-chipnek viszont nem volt ilyen jó napja, az OTP 1,6 százalékot, a Richter 2,1 százalékot zuhant, és a Magyar Telekom is 0,3 százalékot esett. Ezek után a BUX 0,6 százalékot gyengült, mivel a Mol erősödése egyedül kevésnek bizonyult a mínuszokból való kirángatásához.
  • A forint egész nap gyengélkedik, és nem tudja korrigálni délelőtti nagy zuhanását, késő délután is 307,6 körül mozog az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 222,5-nél, a svájci franké 252,2-nél található.
  • Az európai és amerikai tőzsdéken kis mínuszok láthatóak késő délután, a főbb részvényindexek nem tudnak tovább emelkedni az elmúlt napok ralija után, és valamilyen iránymutatásra várhatnak. A reggeli kínai makroadatok pesszimizmusra adtak okot, és nem segítették a részvénypiaci hangulatot, az eurózónából viszont kedvező statisztikák láttak napvilágot. Ezen túl a befektetők is profitrealizálásba kezdhettek a nagy emelkedések után.
  • Európában 0,1-0,9 százalékos mínuszok láthatóak, az amerikai S&P 500 és a Dow Jones minimálisan tegnapi záróértéke alatt mozog, a Nasdaq pedig 0,6 százalékkal esik.
  • Nem segíti a vételi kedvet, hogy márciusban váratlanul 14,5 százalékkal visszaesett az új lakások értékesítése az Egyesült Államokban februárhoz képest. Ez az utóbbi hét hónap legnagyobb csökkenésének felelt meg, ráadásul az elemzők 2,3 százalékos növekedésre számítottak.
  • Pocsékul teljesítenek a Telekom Austria részvényei a cég felől érkező kedvezőtlen hírek miatt, és a papírok már 3,6 százalékot veszítettek értékükből. A Barclays viszont 0,4 százalékot erősödött a lehetséges leépítések hírére, és a Boeing is remekel (+1,9%) a parádés gyorsjelentése után.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu