Hatalmas leépítés jöhet az óriásbanknál

Vágólapra másolva!
Óriási leépítésekbe kezdhet a Barclays, mely alkalmazottjainak 30 százalékától válhat meg befektetési banki egységénél - írja a Reuters.
Vágólapra másolva!
  • A Barclays 7500 alkalmazottjától válhat meg befektetési banki üzletágában, hogy így javítsa az egység eredményeit – véli a Sanford C. Bernstei brókercég.
  • Robert Diamond, a 2012-ben megválasztott vezérigazgató többek között a bérköltségek csökkentésével kívánja növelni a befektetési banki üzletág eredményeit, és visszaszerezni a befektetők bizalmát, miután a pénzintézet óriási büntetéseket lesz kénytelen fizetni a Libor-ráták manipulálásáért.
  • A leépítés az egység összes dolgozóinak 30 százalékát érintheti. A bank elsősorban a kötvénykereskedéssel, devizakereskedéssel és nyersanyagkereskedéssel foglalkozó egységének alkalmazottjait bocsájthatja el.
  • A lépés összhangban van azzal a tegnapi bejelentéssel, mely szerint a Barclays bezárja legtöbb nyersanyag-kereskedő egységét szerte a világban. Ez nem egyedi eset, korábban a JP Morgan és a Morgan Stanley is a nyersanyag-kereskedő egységeik bezárása mellett döntött a nyersanyagkereskedésből származó bevételek masszív visszaesése miatt.
  • A Barclays részvényei 0,3 százalékos mínuszban mozognak a hírek után.