Cserebere a Mol és az olaszok között?

Vágólapra másolva!
Az olasz ENI 124 cseh töltőállomását cserélné el a Mol mantovai finomítójára, írja a Hospodarske Noviny, meg nem erősített értesüléseire hivatkozva. Bár korántsem biztos, hogy valóban folyamatban vannak ilyen jellegű tárgyalások, ha mégis sor kerülne az eszközök cseréjére, az első ránézésre nem hangzana rosszul a Mol számára. 
Vágólapra másolva!
  • Lapértesülések szerint hamarosan pont kerülhet a Mol és az ENI olajcégek közötti eszközcserére, melynek értelmében a magyar cég a mantovai finomítójáért 124 cseh töltőállomást kapna.
  • Bár egyelőre még a tárgyalások ténye sem biztos (pláne a minden tranzakció megítéléséhez szükséges pénzügyi részletek), a Mol számára akár pozitív hírt is jelenthetne a csere.
  • Annak köszönhetően ugyanis a cseh töltőállomás hálózatát megduplázná a magyar vállalat (és a piacon így a második legnagyobb szereplővé lépne elő), amiért egy olyan finomítót adna, amit logisztikai központtá kellett tavaly átalakítani a gyenge profitabilitás miatt.
  • Meglátjuk majd, hogy valóban komolyak-e a hírek, addig is vigasztalódhatunk azzal, hogy a Bank of America elemzői a korábbi alulsúlyozásról semlegesre javították a Mol papírok ajánlását.