Jó biznisz volt a téli olimpia

Szocsi, a téli olimpia záróceremóniája
Performers create the shape of the Olympic rings during the Closing Ceremony of the Sochi Winter Olympics at the Fisht Olympic Stadium on February 23, 2014. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
Kifejezetten jól alakult A Wall Street farkasát is gyártó Universal filmstúdió anyavállalatának, a Comcastnek az első negyedéve. Sokat segített a cégnek az olimpiai közvetítés is, valamint, hogy hosszú idő után újból növelni tudta tévé előfizetői számát.
Vágólapra másolva!

Sokat segített a Comcast első negyedéves számain a Szocsi Téli Olimpia, valamint a videó tartalmaira előfizetők számának emelkedése is. Ezzel a cég profitot termelt az olimpiai közvetítéseken, amibe egyes becslések szerint 875 millió dollárt invesztált.

Összességében az első negyedéves tisztított egy részvényre jutó profit 68 centre növekedett a várt 64 centtel szemben, ráadásul az árbevétel is magasabb lett az elemzői prognózisokban szereplőnél (várt: 17 milliárd dollár, tény: 17,4 milliárd).

A Comcast videó előfizetőinek száma 24 ezer fővel bővült, ezzel pedig 26 negyedév folyamatos csökkenés után mutatott újból növekedést. A cég egyébként már lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy set-top boxon keresztül online nézhessenek például TV műsorokat.

Forrás: Investor.hu

Erre szükség is van az olyan online szolgáltatók támasztotta nagy verseny miatt, mint a Netflix, amely egyébként pont tegnap piaczárás után számolt be kiváló negyedéves eredményeiről.

Egyébként a Netflix nem tetszését fejezte ki a Comcast és a Time Warner Cable egyesülése ellen, ugyanis, ha elfogadnák a februárban bejelentett összeolvadást, akkor az egyesült cég igencsak korlátozná a versenyt a Netflix szerint. A Leichtman Research Group elemzése szerint a Time Warner Cable és a Comcast egyesülésével kicsit több mint 38 százalékos részt hasítana ki a teljes amerikai kábelpiacból.

Az ügyletet ellenzők azt is felhozzák ellenérvként a fúzió ellen, hogy 30 millió előfizető nézhetne szembe áremelkedéssel, ha a cégnél ilyen intézkedésről döntenének.

Jól szerepelt egyébként a Universal Filmstúdió is, ami több mint 10 százalékos növekedést ért el, köszönhetően A Wall Street farkasa és a Mark Wahlberg főszereplésével készült, A túlélő sikerének. Igaz ugyan, hogy a cég teljes árbevételében a filmes produkciók aránya „mindössze” 7,7 százalékos.

A Comcast részvényárfolyama egyébként egy százalék feletti ugrással reagált a vártnál jobb eredményekre.

Forrás: Investor.hu