Vágólapra másolva!
Sorozatban az ötödik napja zárt pluszban az amerikai S&P 500 részvényindex, melyre tavaly októbere óta nem volt példa. Így jól indult a hét a tengerentúli piacokon, az ázsiai börzéken viszont vegyes a kép, és nem mutatnak egységes irányt a részvényindexek. 
Vágólapra másolva!
  • A húsvét ellenére javában zajlott a kereskedés tegnap az amerikai tőzsdéken, ahol jól indították a hetet a részvényindexek. Az S&P 500 0,4 százalékot, a Dow Jones 0,3 százalékot, a Nasdaq 0,6 százalékot emelkedett, amivel sorozatban az ötödik napja zárt pluszban az S&P 500. Ilyen hosszú nyerő szériája október óta nem volt az indexnek.
  • Segíthette a vételi kedvet, hogy a chicagói Fed aktivitási indexe 0,2 pontra emelkedett márciusban a februári 0,14 pontról (várt: 0,2 pont). A Conference Board leading indexe (a gazdasági folyamatok fontos előrejelzője) pedig 0,8 százalékos bővülést mutatott a februári 0,5 százalékos növekedés után (várt: 0,7 százalék). Mindkét mutató a gazdasági aktivitás növekedéséről árulkodott márciusban.
  • Közel 7 százalékot ugrott piaczárás után a Netflix árfolyama, mivel az online videószolgáltató a vártnál jobb gyorsjelentést tett közzé. A cég egy részvényre jutó profitja 86 centre ugrott a várt 81 cent helyett, míg árbevétele 24 százalékos emelkedés után 1,27 milliárd dollárt tett ki, ami megegyezett az előzetesn prognózisokkal. A vállalat ezen túl bejelentette, hogy 1-2 dollárral megemeli az új ügyfelek előfizetői díját, ami jelentősen növelheti az árbevételt, mivel ebben a negyedévben 1,46 milliió új előfizetőre számít a cég.
  • Minimális, 0,1 százalékos mínuszban zárt a Ford, miután kiderült, hogy májusban távozik Alan Mulally vezérigazgató. Mulallyt Mark Field, a jelenlegi operatív igazgató fogja váltani a székben.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma sincs határozott irány, a főbb részvényindexek közül csak a dél-koreai Kospi, és az ausztrál S&P/ASX 200 tud erősödni. Előbbi 0,3 százalékot, utóbbi 0,4 százalékot emelkedett. A japán Nikkei viszont 0,7 százalékot, a hongkongi Hang Seng 0,4 százalékot, a kínai Shanghai Composite 0,7 százalékot esett.
  • Az európai piacok Amerikához hasonlóan felfelé vehetik az irányt, a határidős indexek alapján 0,2-0,5 százalék körüli pluszban indulhat majd a kereskedés.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu