Behatároltak a Tesla lehetőségei

Vágólapra másolva!
A Tesláknak behatároltak a lehetőségei, nyilatkozta a Mercedes észak-amerikai részlegének vezetője a New Yorki autó kiállításon. Hiszen, amint megjelennek majd a nagy luxusgyártók az elektromos autók piacán, úgy olvad majd el a Tesla előnye.
Vágólapra másolva!

Szerinte azért veszik most a Teslákat, mivel az nagyon trendi bizonyos körökben, azonban ahhoz, hogy Teslád legyen rendelkezned kell más kocsikkal is, hiszen a jelenlegi infrastruktúra nem elég kiépített ahhoz, hogy azt olyan széles körben lehessen használni, mint a hagyományos autókat.

Persze azt majd az idő dönti el, hogy hosszú távon is képes lesz-e a Tesla fenntartani a sikereket. Egyébként Steve Cannon a Mercedes USA első embere úgy nyilatkozott, hogy a német gyártó a következő években több olyan hibriddel is szeretne megjelenni a piacon, amiben a benzinmotor mellett elektromos motor is dolgozik.

Szerinte a Mercedes rendszere egy mainstream technológia lehet majd a márka számára, és azzal egy sokkal életképesebb alternatívát nyújthatnak majd az elektromos autót vásárlóknak.

Cannon elismerte, hogy a Tesla jó munkát végez, viszont ahogy fogalmazott kérdéses, hogy fenn marad-e a sikere, ha a többi luxusgyártó is belép az elektromos autók piacára.

Egyébként a Mercedes az S500-asát szereli majd fel elektromotorral is, amit az USA-ban várhatóan jövő év elején lehet majd megvásárolni.