Vágólapra másolva!
Kisebb emelkedéseket lehetett látni tegnap az amerikai tőzsdéken, és a nyitva lévő ázsiai piacok legtöbbjén is óvatos plusszok dominálnak a húsvét előtti nyugodtabb kereskedés során. A befektetők annak is örülhetnek, hogy előrelépés történt Genfben az orosz-ukrán válság ügyében. 
Vágólapra másolva!
  • Az amerikai tőzsdéken kezdetben a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma, és a philadelphiai Fed-index kedvező alakulása, valamint a pozitív gyorsjelentések határozták meg a hangulatot. Többek között a Goldman Sachs, a Morgan Stanley, a General Electric és a Pepsi is remek gyorsjelentést tett közzé, amire sorrendben 0,1 százalékos, 2,9 százalékos, 1,7 százalékos és 0,9 százalékos pluszban zártak.
  • A kereskedés folyamán érkezett a hír, hogy előrelépés történt az orosz-ukrán válság megoldásának ügyében. Genfben az amerikai, orosz, ukrán és EU-s külügyminiszterek egy békemenetrendet fogadtak el, és megállapodtak a nyugalom megteremtéséről, a párbeszédek megkezdéséről.
  • Ezek után az S&P 500 végül 0,1 százalékos, a Nasdaq 0,2 százalékos pluszban zárt, a Dow Jones viszont 0,1 százalékot gyengült. Az S&P 500 ezzel 2,7 százalékot erősödött a héten, amivel 2013 júliusa óta a legerősebb hetet zárta.
  • Ázsiában csupán Japánban, Kínában és Dél-Koreában zajlik ma a kereskedés, a húsvét miatt jóval alacsonyabb aktivitás mellett. A csendes napon a japán Nikkei 0,7 százalékot erősödött, többek között a Sony 1 százalékos emelkedésének köszönhetően. A kínai Shanghai Composite 0,3 százalékot esett, a dél-koreai Kospi 0,6 százalékot erősödött. A Kospi ezzel ismét átlépte a 2000 pontos szintet.
  • Ma már nem lesz kereskedés a nemzetközi tőzsdéken húsvét miatt, a legtöbb piac legközelebb csak kedden nyit ki, Amerikában viszont hétfőn is lesz kereskedés.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu