Csúcs felé fordultak a vagyonkezelők

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben az amerikai vagyonkezelők részvényei jól teljesítenek a tőzsdéken. Az Ameriprise Financial és a T. Rowe Price Group történelmi, a The Bank of New York Mellon Corporation pedig lokális csúcsokat ért el. Kisebb korrekció után ismét emelkedő pályára állhatnak a részvény.
Vágólapra másolva!

Ameriprise Financial: Irány a csúcs
(NYSE)

Az Ameriprise Financial részvénye folyamatosan emelkedik, a növekedés pedig egyre meredekebbé vált 2013 decemberére. Ekkor ért el a 115 dolláros történelmi csúcsát a papír. A rekordnak számító 115 dolláros szintet többször is megérintette a részvény, de nem sikerült onnan tovább emelkednie.

A lefordulást követően az árfolyam letörte mind az 50 napos mozgóátlagot, mind pedig a szaggatott meredekebben emelkedő trendvonalat. Az esést a 2012 óta élő trendvonal és a mellette húzódó 200 napos mozgóátlag állította meg.

Ha egy felpattanást láthatunk a trendvonalról, akkor a papír ismét célba veheti a 115 dolláros csúcsot. A papír emelkedését a 108 dollár környékén lévő 50 napos mozgóátlag és szaggatott jelzésű trendvonal nehezítheti meg.

Ha a részvény képtelen lesz a további emelkedésre, akkor a 100 dolláros szintnél húzódó támaszig eshet vissza. Az MACD indikátor jelenleg inkább további lejtmenetet valószínűsít.

Ameriprise Financial (NYSE, dollár) Forrás: Amibroker, Investor.hu

T. Rowe Price Group: Nincs megállás
(NASDAQ)

A T.Rowe részvénye 2012 év eleje óta töretlenül emelkedik. A napi grafikonon látszik, hogy az emelkedő trendvonal fontos támaszt képvisel, mivel az elmúlt két évben mindig ellenállt az árfolyam tesztjeinek. Az emelkedő trendet erősíti, hogy a trendvonallal szűken párhuzamosan együtt mozog a 200 napos mozgóátlag is.

T.Rowe napi grafikon (Nasdaq, dollár) Forrás: Amibroker, Investor.hu

Jelenleg a papír a 78 dollár környékén lévő 50 napos mozgóátlagnál hezitál. Ha sikerül áttörnie ezt a szintet, akkor a 84 dolláros történelmi csúcsot is megérintheti. Az MACD indikátor hamarosan vételi jelzést mutathat.

Amennyiben az 50 napos mozgóátlagról visszapattanna az árfolyam, akkor a 78 dolláros szintekre eshet vissza, ahol támaszként szolgálhat a 200 napos mozgóátlag, a növekvő trendvonal és a szaggatott vonallal jelzett korábban kiépült szint is.

T.Rowe napi grafikon (Nasdaq, dollár) Forrás: Amibroker, Investor.hu

The Bank of New York Mellon Corporation: Lokális csúcsok környékén
(NYSE)

A The Bank of New York és a T. Rowe Price Group napi grafikonjai között érdekes hasonlóságok mutatkoznak. Az előbbi vagyon- és letétkezelőnek a részvényei is két éve növekvő trendben mozognak.

Az árfolyam a 2014-es évben már többször is járt a 36 dollárnak számító lokális csúcs közelében. Jelenleg ismét ezt a szintet célozhatja meg a papír.

Bank of New York Mellon (NYSE, dollár) Forrás: Amibroker, Investor.hu

A napi grafikonon az árfolyam felpattant az 50 napos mozgóátlagról, és elindulhat a 35-36 dolláros szintek fele. Az emelkedő trendvonal és a mozgóátlagok segítik a papírt a további emelkedésében.

Számos támasz foghatja meg a részvényt, mivel az árfolyam alatt húzódik az 50 napos mozgóátlag, az emelkedő trendvonal és a 200 napos mozgóátlag is. Ha mégis bekövetkezne a letörés, akkor első körben a 31,5 dolláros szintig tarthat az esés.

Az MACD indikátor előtt szűkül a tér és lassan vételi jelzést adhat.

Bank of New York Mellon (NYSE, dollár) Forrás: Amibroker, Investor.hu