Vágólapra másolva!
Remekül teljesített ma a BUX, ami elsősorban az OTP és a Richter száguldásának köszönhető. Ezzel párhuzamosan a forint is erősödésnek indult a főbb devizákkal szemben. Az európai és amerikai tőzsdéken viszont nincs nagy mozgás, a főbb részvényindexek kis pluszban mozognak, és a befektetők vélhetően már a közelgő húsvétot várhatják. 
Vágólapra másolva!
  • Nagy menetelést mutatott be ma a magyar tőzsde, a BUX végül 1,7 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést, amivel a legjobban teljesítő indexnek számított a régióban.
  • Az emelkedést az OTP és a Richter vezette, a bankpapír 3,5 százalékot, a gyógyszerpapír 2,1 százalékot ugrott. A Magyar Telekom 0,7 százalékot tudott drágulni, a Mol erejéből viszont csak stagnálásra futotta az iraki szomszédjának kedvező kutatási eredményei ellenére.
  • A forint lendületbe jött délután, és 307 alá erősödött be az euróval szemben. A dollárral szemben 221,8-nál jár a magyar fizetőeszköz, míg a svájci frank/forint kurzus 251,7-nél található.
  • Az európai és amerikai tőzsdéken jó hangulat, ami elsősorban a pozitív amerikai makroadatoknak és a többnyire kedvező gyorsjelentéseknek köszönhető. A főbb részvényindexek Európában 0,1-0,9 százalékos pluszban mozognak, a tengerentúlon az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq minimális erősödésben mozog.
  • A múlt héten 304 ezer új munkanélküli segélykérelem érkezett be az amerikai munkaügyi hivatalokba a várt 315 ezer helyett. A múlt heti 300 ezres adatot viszont felfelé, 302 ezerre módosították. Ezen túl a philadelphiai körzetben tovább javult a feldolgozóipar, a philadelphiai Fed-index ugyanis 16,6 pontra ugrott áprilisban a márciusi 9 pontról (várt: 10 pont).
  • Ma számos gyorsjelentés érkezett, a Goldman Sachs 1,2 százalékot, a Morgan Stanley közel 4 százalékot, a Pepsi fél százalékot erősödött a számaira, a francia Rémy Cointreau viszont 2,7 százalékot, az SAP másfél százalékot, a Google pedig 3,8 százalékot esett.
  • A kedvező autópiaci statisztikák után a BMW 1,7 százalékot, a Daimler 2,8 százalékot, a Renault 1,7 százalékot, a Peugeot 1 százalékot erősödött.
  • Ma van az utolsó kereskedési nap húsvét előtt, a legtöbb piac legközelebb csak kedden nyit ki, Amerikában viszont hétfőn is lesz kereskedés.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu