Vágólapra másolva!
Egy százalék és a fölötti emelkedésre voltak képesek tegnap az amerikai részvényindexek. A piacok kedvezően fogadták Janet Yellen Fed-elnök szavait, és a márciusi ipari termelési adat is kellemes meglepetést okozott. Az ázsiai tőzsdéken viszont ma vegyes a kép, és nincs egyértelmű irány a távol-keleti börzéken. 
Vágólapra másolva!
  • Remek teljesítményt mutattak tegnap az amerikai részvényindexek, melyek sorozatban a harmadik napja emelkedtek. Az S&P 500 és a Dow Jones 1 százalékot, az elmúlt napokban nagy mélyrepülésen átesett Nasdaq 1,3 százalékot erősödött.
Forrás: Investor.hu

  • A befektetők jó kedvét a vártnál erősebb ipari termelési adat (tény: 0,7%, várt: 0,5% havi alapon), a Yahoo remek gyorsjelentése és Janet Yellen szavai segíthettek meghozni.
  • A Fed-elnökének tegnapi beszéde szerint a jegybank még sokáig rekordalacsony szinten tarthatja a kamatokat, és csak akkor kezdhet kamatemelésbe, ha az amerikai gazdaság javulása jóval biztosabb pályára áll. Yellen elmondta, hogy egy erős, egészséges amerikai munkaerőpiactól még legalább két évre vagyunk, és a kamatemelésről szóló döntést csak egy erős munkaerőpiacra alapozva lehet meghozni. Ugyanakkor az erős gazdaság, a teljes foglalkoztatottság és a stabil árszínvonal elérhető közelségbe került, és akár 2016 végén megvalósulhat ez az állapot. Szavaira tovább tudtak erősödni napközben a részvényindexek.
  • A Fed este nyolckor nyilvánosságra hozott Bézs-könyvéből kiderült, hogy 12-ből 10 körzetben folytatódott a gazdasági aktivitás javulása szerény-mérsékelt ütemben. A hideg tél elmúltával a fogyasztás is erősödött, ami az autóiparnak és a kiskereskedelemnek (is) kedvezett.
  • A Google (A osztályú papírja) 3,3 százalékos eséssel reagált piaczárás után a gyorsjelentésére. A keresőóriás 6,27 dolláros egy részvényre jutó profitot és 12,19 milliárd dolláros bevételt ért el az első negyedévben (várt: 6,36 dollár, 12,41 milliárd dollár). A Google-ről természetesen később részletes elemzéssel is jelentkezünk.
  • Az ázsiai tőzsdéken már vegyes a kép ma reggel az amerikai piacok száguldása ellenére. Az ausztrál S&P/ASX 200 vezeti az emelkedést 0,6 százalékos plusszal, a japán Nikkei 0,1 százalékot, a hongkongi Hang Seng 0,3 százalékot tudott erősödni. A kínai Shanghai Composite és a dél-koreai Kospi viszont minimális gyengülést mutat. A piacokon nincs nagy mozgás, a befektetők vélhetően már a kezdődő húsvéti időszakot várhatják.
  • Ezek után az európai tőzsdéken nem várható nagy elmozdulás nyitáskor, és a határidős indexek alapján a tegnapi záróértékek közelében indulhat majd a kereskedés.
Forrás: Investor.hu