Taszítottak egyet a forinton

Vágólapra másolva!
Nagyot löktek délután a forinton, amely az euróval szemben egészen 309,3 forintig gyengült. Főként a romló nemzetközi hangulat állhat a mozgás mögött.
Vágólapra másolva!

17.45 Folyamatosan romlik a helyzet

Szinte percről percre rosszabb a helyzet az EUR/HUF árfolyamában, miután a befektetők már 309,5 közelébe gyengítették a forintot. Elsősorban a rossz nemzetközi hangulat, így az orosz–ukrán feszültségek eszkalálódása lehet a háttérben, de az utóbbi napokban a részvénypiaci hangulat sem volt túlságosan acélos.

Európában egyedül a török líra mutat a forint 0,7 százalékos gyengülésénél rosszabb teljesítményt az euróval szemben, ott egyszázalékos az esés. A régiós devizák közül ugyanakkor a cseh korona, valamint a román lej alapvetően együtt mozgott az euróval, és a lengyel zloty is csak 0,4 százalékkal gyengült.

Forrás: Investor.hu

A hosszabb távú technikai képre tekintve úgy tűnik, legalábbis egy időre elbúcsúzhatunk az erős szintektől a forint piacán. A március végén kialakult rövid távú csökkenő trend 305-nél megtorpant, és ezen a szinten lokális mélypont alakult ki, megerősítve ezzel az egyébként emelkedő tendenciát tükröző középtávú trendet. Az euró-forint árfolyam emelkedését támogatja az MACD indikátorban megjelent vételi jelzés és a túladott zóna határáról felfelé forduló RSI indikátor is.

Ezzel együtt a gyengülésnek átmenetileg határt szabhat a hajszállal az árfolyam felett húzódó 50 napos mozgóátlag, ami ráadásul szintén kerek szinttel, 310 forinttal esik egybe. Ha ezen átjut az EUR/HUF árfolyam, akkor viszont újból a 313-314 közötti csúcsok szintje kerül majd fókuszba. Ha az ukrán–orosz konfliktus keltette turbulencia tartós marad, akkor egyáltalán nem kizárt, hogy belátható időn belül ismét ezeken a szinteken mozogjon a forint árfolyama.

Forrás: Tradingview

16:37 308 felett már az árfolyam

  • Kora délután löktek egyet a forinton, ami miatt az euróval szemben 308 fölötti szintekig gyengült.
  • A hazai deviza a török rubel és a török líra mellett az egyik legtöbbet gyengült ma az euróval szemben, de adják a befektetők a zlotyt, a lejt és a cseh koronát is.
  • Főként a külföldi piacokon tapasztalható romló hangulat játszik szerepet a forint mozgásában.
  • Ma egyébként nem volt gond a három hónapos DKJ aukcióval, 80 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott el az ÁKK, 60 milliárd forintnyit akartak eredetileg eladni. Az átlaghozam 2,66 százalék volt.
Forrás: Investor.hu