Vágólapra másolva!
Nagy emelkedéssel kezdték a hetet tegnap az amerikai részvényindexek, melyeket a remek kiskereskedelmi adat, és a Citigroup kedvező eredményei is segíthettek. Az ázsiai tőzsdéken viszont vegyes a kép ma reggel, és egyes piacokon nagy mínuszokat lehet látni. 
Vágólapra másolva!
  • Remekül indították a hetet az amerikai tőzsdék, melyeken a vártnál jóval erősebb kiskereskedelmi adat is segített meghozni a vételi kedvet. Márciusban 1,1 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom februárhoz képest (várt: 0,9%), ami 2012 szeptembere óta a legnagyobb havi növekedésnek felelt meg.
  • Az amerikai részvényindexek nagy emelkedésre voltak képesek, a Dow Jones 0,9 százalékot, az S&P 500 0,8 százalékot, a Nasdaq pedig 0,6 százalékot erősödött. Utóbbi ezzel ismét visszatért a 4000 pont feletti tartományba, és a társaival együtt kissé korrigálni tudta az elmúlt napok zuhanásait.
Forrás: Investor.hu

  • A Citigroup végül 4,4 százalékos pluszban zárt a kedvező gyorsjelentése után.
  • Az ázsiai piacokon viszont már vegyes a kép ma reggel, a befektetők vélhetően kivárhatnak a szerdai fontos kínai makroadatok előtt. A részvényindexek közül csak a japán Nikkei és az ausztrál S&P/ASX 200 képes emelkedésre, melyek 0,5-0,7 százalékos pluszt szedtek össze.
  • A kínai Shanghai Composite viszont 1 százalékot, a hongongi Hang Seng 1,2 százalékot zuhant, és a dél-koreai Kospi is 0,2 százalékot veszített értékéből.
Forrás: Investor.hu

  • Ezek után az európai tőzsdéken is pluszban indulhat majd a nap, a határidős indexek alapján 0,1-0,2 százalék körüli erősödésre lehet felkészülni nyitáskor.
  • A mai makroadatok közül érdemes lesz figyelni többek között az eurózónából érkező Zew gazdasági hangulatindexekre, valamint az amerikai fogyasztói árindexre. Ezen túl folytatódik az amerikai gyorsjelentési szezon, ma a Coca-Cola és a Yahoo is közzé teszi negyedéves eredményeit.