Vágólapra másolva!
Jelentősebb mínuszban kezdődött a kereskedés az európai tőzsdéken a kiéleződő orosz-ukrán feszültségek következtében. A rossz hangulat alól a hazai piac sem tudja kivonni magát, és a főbb papírok vezetésével esni kezdett a BUX. A forint is gyengül, és 307 fölé ugrott az euróval szembeni árfolyama. 
Vágólapra másolva!
  • Az ukrán-orosz konfliktus kiéleződése miatt feszült a hangulat az európai tőzsdéken, melyek eladói nyomás alá kerültek nyitás után. A főbb részvényindexek 0,3-0,9 százalék közötti mínuszt szedtek össze, amivel folytatják az elmúlt napok lejtmenetét.
  • Az euró kisebb gyengüléssel reagált Mario Draghi hétvégi szavaira, melyek szerint az EKb lazább monetáris politikát folytathat, ha tovább erősödik az euró. Az euró dollárral szembeni árfolyama az 1,39 feletti szintekről 1,384-ig tért vissza. Ezen túl Benoit Coeure végreható-bizottsági tag elmondta, a jegybank kész eszközvásárlási programot indítani, ha tartósan fennmarad az alacsony inflációs környezet az eurózónában.
  • A hazai tőzsde sem tudja kivonni magát a rossz hangulat alól, a BUX már 0,8 százalékot esett, amivel régiós társaihoz hasonlóan teljesít.
  • A hazai főbb papírok a Mol kivételével lefelé indultak el nyitás után, a RIchter és az OTP 1,4-1,2 százalékot, a Magyar Telekom 0,7 százalékot esett. A Mol viszonylag jól tartja magát, és 0,1 százalékot erősödött.
  • A forint is gyengülni kezdett, és már 307 fölött mozog az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 222-nél, a svájci franké 252,8-nál jár.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu