Vágólapra másolva!
Enyhült a reggeli nyomás a nemzetközi piacokon, Európában már pluszokat is lehet látni, a magyar tőzsde azonban ebből nem tudott profitálni.
Vágólapra másolva!
  • A BUX index végül 0,9 százalékos mínuszban zárt, amivel alapvetően túleste a nemzetközi piacokat. Főleg a Mol és a Richter szerepelt gyengén, mindkét papír 2 százalék feletti mínuszban zárt. A Richter ezzel a 4 000, míg a Mol a 13 000 forintos szint alatt zárt, ami szintén kedvezőtlennek számít.
  • Az OTP viszont tudott profitálni a valamelyest javuló nemzetközi hangulatból, napközben majdnem 2 százalékos mínuszban is járt az árfolyam, míg zárásra végül 0,5 százalékkal tudott erősödni a bankpapír, még az orosz-ukrán feszültségek ellenére is.
  • A Magyar Telekom szintén jól szerepelt, végül 1 forintot erősödve 310 forinton zárt, ezzel pedig folytatja a jó szériát.
  • A nemzetközi piacokon a francia CAC40 már a pozitív tartományba küzdötte fel magát, miközben valamennyi index ledolgozta eséseinek jelentős részét, amit még a hétvégén eszkalálódó orosz-ukrán feszültségek okoztak.
  • A pozitív hangulat elsősorban a Citigroup vártnál jobb negyedéves gyorsjelentéséből, illetve a vártnál erősebb amerikai makroadatból táplálkozott. Utóbbi, a kiskereskedelmi forgalom 1,1 százalékkal nőtt havi alapon márciusban (várt 0,9 százalék), ami 2012 szeptembere óta a legerősebb hónapnak számít. Az amerikai piacokon ennek megfelelően javarészt pluszokat lehet látni nyitás után, 0,8-1,3 százalékos pluszban a főbb benchmarkok.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu