Fordulat előtt az amerikai lakáspiac?

Vágólapra másolva!
Impozáns grafikonokat lehet látni az amerikai lakásépítő szektorban, fontos támaszokig korrigáltak vissza az instrumentumok, így jó kockázat-hozam alapú lehetőségeket lehet találni technikai alapon. 
Vágólapra másolva!

XHB – SPDR S&P Homebuilders ETF: Az emelkedő trendvonal tartja
(NYSE Arca)

A lakásépítő cégek mozgását lekövető XHB ETF fontos támaszszintig korrigált vissza az elmúlt hetek során. Az instrumentum tavaly nyár óta egy szélesebb sávban araszol felfelé és most épp a trendvonalon tanyázik az árfolyam.

Ha továbbra is kitart az érvényben lévő emelkedő trend, akkor a jelenlegi szintekről felpattanva ismét megcélozhatja az XHB a sáv tetejét. Az 50 napos mozgóátlag 32,6 dollár körül még fontos ellenállás lehet, erre érdemes figyelni.

A stop-loss szintet több helyre is el lehet helyezni, agresszívabb megközelítés alapján 31,5 dollár alá, a március lokális mélypont alá lehet tenni a megbízást. Ha konzervatívabbak vagyunk, akkor 30,5 dolláros szint alatt lehet nézelődni, de így sokat romlik a hozam-kockázat arány.

XHB ETF napi grafikon (NYSE Arca, dollár) Forrás: Tradingview.com, Investor.hu

DR Horton: Életben van még a trend
(NYSE, dollár)

Az XHB ETF-hez hasonlóan a DR Horton papírja is emelkedő sávban mozog, aminek épp az aljánál mozog az árfolyam. A trendvonalat erősíti a 21,4 dollár körül húzódó támasz is, így nagyobb a felpattanás esélye.

Ha az előbb említett szintek elesnek, akkor 20,6 dollárnál a 200 napos mozgóátlag funkcionálhat fontos támaszként.

Az MACD vételi jelzése és az RSI emelkedő trendje jól néznek ki, bár ha a 21,4 dollár körüli támaszok elesnek, akkor az indikátorok jelzése is megváltozik.

DR Horton napi grafikon (NYSE, dollár) Forrás: Tradingview.com, Investor.hu