Nincs meglepetés, nem lesz Telekom osztalék

Vágólapra másolva!
Immáron hivatalossá vált, hogy a Magyar Telekom nem fog osztalékot fizetni a tavalyi év eredménye után.
Vágólapra másolva!
  • A mai közgyűlésen a részvényesek elfogadták a menedzsment javaslatát, hogy a társaság ne fizessen osztalékot a 2013-as üzelti év eredménye után A hír tulajdonképpen nem számít komoly újdonságnak, hiszen a vezetés már decemberben bejelentette, hogy várhatóan elmarad az idei kifizetés.
  • A jövő évi osztalékvárakozások egyelőre 20 forint körül mozognak, ugyanakkor továbbra is akadnak olyan elemzők, akik szerint nem zárható ki, hogy jövőre is elmaradjon az osztalékfizetés.
  • A közgyűlésen szóba kerültek az idei tervek is, mellyel kapcsolatban Christopher Mattheisen, a társaság vezérigazgatója megerősítette a menedzsment korábbi célkitűzéseit.
  • Ezek alapján az értékesítés legfeljebb 3 százalékkal zsugorodhat, míg az EBITDA az előző évihez képest kisebb mértékben, 3-6 százalékkal eshet vissza, melyet az elemzői várakozások szerint teljesíteni tud majd a telekomcég.
  • A Magyar Telekom piacán pozitívan fogadták a híreket, a nyitást követő kisebb mínuszokat követően ugyanis már 1 százalékos pluszban, 308 forinton tartózkodik az árfolyam.
Forrás: Investor.hu

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.