Lehet még kakaó a tőzsdékben

Vágólapra másolva!
Még lehet tér az amerikai S&P 500 emelkedése előtt - véli Bob Janjuah, a Nomura szakértője. A részvényindex 1950 pontig is elszáguldhat, ahonnan azonban bekövetkezhet a mélyrepülés. 
Vágólapra másolva!

Az utóbbi hetek egyik fő témája, hogy vajon meddig folytatja emelkedését az S&P500. Az elemzők eltérő álláspontokat képviselnek. Vannak, akik úgy gondolják, hogy továbbra is szabad az út az amerikai index előtt, de vannak, akik ennél borúlátóbban állnak a témához. Bob Janjuah, a Nomura stratégája is a pesszimisták táborát erősíti egy CNBC-nek adott interjú szerint.

  • Az elemző szerint a feszült hangulat ellenére a piacok még nem elég túlfűtöttek, emiatt a következő hónapban az S&P500-nak lesz még ereje tovább emelkedni. Véleménye szerint az 1,950-es szinten fog tetőzni az index, ami még 4-5 százalékos hegymenetet feltételez.
  • Janjuah úgy gondolja, hogy a piaci hangulat az S&P500 emelkedését egészen a 2014-es év első negyedévéig fogja támogatni, melyet követően azonban egy 25-50%-os esés fog bekövetkezni.
  • Janjuah ellen szól, hogy a múltban tett már olyan kijelentéseket, amik végül nem igazolódtak be. Erre példa, amikor 2012-ben úgy vélte, hogy az amerikai elnökválasztások előtt pár hónappal az S&P500 20-25%-ot fog esni, ami végül nem következett be.

Az index jelenleg az 1830 pontos szintnél jár, miután az elmúlt napon áttörte az 1840-1860-as pontoknál húzódó támasz szintet és az 50 napos mozgóátlagot is. Az S&P500 előtt egy komolyabb esés állhat, amit a 200 napos mozgóátlag foghat meg. Az esést az indikátorok mozgásai is támogatják. Fontos megjegyezni, hogy egy korrekció során a piac hangulata lesz elsősorban a meghatározó.

Forrás: Investor.hu