Vágólapra másolva!
Nyitáshoz képest tovább híztak a mínuszok az európai részvénypiacokon, aminek következtében a főbb indexek közül már mindegyik 1 százaléknál nagyobb csökkenést mutat.
Vágólapra másolva!
  • A DAX röviddel dél után 1,5 százalékkal tartózkodik alacsonyabb szinteken, mint tegnap záráskor, de a CAC és a FTSE100 1,2 százalékos mínusza sem sokkal marad el ettől.
Forrás: Investor.hu
  • Nem megy jól a török részvénypiac sora sem, miután a Moody’s stabilról negatívra rontotta az ország adósbesorolását. Ezzel pedig Törökország ismét egy hajszálnyira van a bóvli kategóriától, „Baa3”-as osztályzata ugyanis a befektetésre ajánlott skála legvégén található.
  • Komoly változást a hazai piacon sem tapasztalni, a BUX dél után nem sokkal 0,8 százalékos csökkenést mutat. A blue-chipek közül továbbra is a Magyar Telekom számít felülteljesítőnek, árfolyama 0,3 százalékkal, 306 forintra emelkedett.
  • Bár az OTP 1,7 százalékos mínusza nem túl bíztató, mégis némi optimizmusra adhat okot, hogy nem követte osztrák szektortársait. A piacnyitást követő mínuszok ugyanis az Erste és a Raiffeisen esetében is tovább dagadtak. Előbbi 2,2, míg utóbbi 3,3 százalékot csökkent a mai kereskedés során.
Forrás: Investor.hu
  • Visszatérve a hazai piacra a Mol 0,3 százalékos csökkenése mellett a Richter 0,6 százalékos mínuszban tartózkodik, ugyanakkor egyikük forgalma sem számít kiemelkedőnek.
  • Mindeközben a forint nem mutat nagyobb ingadozást, az euró ellenében nagyjából a 305,8-306,2-es sávban mozgolódott délelőtt. Jelenleg is a 306-os szint közelében tartózkodik.
Forrás: Investor.hu