Vágólapra másolva!
Ahogyan azt korábbi összefoglalónkban már írtuk, az amerikai és ázsiai piacok pesszimista hangulata az európai börzékre is átragadt.
Vágólapra másolva!
  • A főbb indexek egytől egyig a negatív tartományban nyitottak, a DAX 1,1 százalékos csökkenése mellett a CAC 0,9, míg a FTSE100 0,8 százalékos mínusszal vágott neki a kereskedésnek.
Forrás: Investor.hu
  • Nem volt ez másképp a régióban sem, a BUX már 0,9 százalékos csökkenést mutat. Hasonló teljesítményt mutat a cseh PX, illetve az osztrák ATX index is.
  • A hazai piac teljesítményét elsősorban az 1,8 százalékos mínuszban tartózkodó OTP húzza le, amivel az egyik legrosszabbul teljesítő régiós bankpapírnak számít. Nála rosszabb teljesítményt csak a Raiffeisen (-2,2%) tud felmutatni, de az Erste (-1,7%) sem remekel.
Forrás: Investor.hu
  • A bankpapír mellett a Richter is 1,1 százalékos csökkenéssel hátráltatja a BUX-ot. A Mol árfolyama 13 050 forinton található, 0,8 százalékkal lejjebb, mint tegnap piaczáráskor. Legjobban pedig a Magyar Telekom tartja magát a blue-chipek közül, árfolyama 0,3 százalékkal, 304 forintra csökkent csütörtökhöz képest.
Forrás: Investor.hu
  • Eközben a forint kicsit gyengébben áll az euró ellenében, mint tegnap kora esti 305 körüli szintek. Az EURHUF ugyanis 306,1-nél található röviddel 9 óra után.
  • 0,1 százalékos inflációt regisztrált márciusban éves alapon a KSH, míg az előzetes piaci várakozások 0,2 százalékos drágulást vetítettek előre. A pénzromlás februárhoz képest nem változott, ugyanis akkor is 0,1 százalék volt az infláció mértéke.