Vágólapra másolva!
Újabb mínuszos napon vannak túl az amerikai piacok, a vezető indexek már sorozatban a harmadik napja veszítenek értékükből, ráadásul a japán piac sem talál magára.
Vágólapra másolva!
  • Az S&P 500 több mint 1 százalékot esett, miközben a technológiai, és biotech papírok továbbra sem találtak magukra. A Twitter, a Tripadvisor, vagy éppen az Apple és a Tesla megszenvedte a tegnapi kereskedést, több százalékos mínuszokat hoztak össze.
  • Ezzel alapvetően folytatódott a magas növekedésű, kockázatosabbnak tartott részvényekben már eddig is megfigyelhető eladói nyomás. A Nasdaq ezzel pocsék három napon van túl, utoljára 2011-ben volt ennyire rossz sorozata az indexnek.
  • A piaci hangulat tehát közel sem ideális a ma kezdődő gyorsjelentési szezon előtt, amit az Alcoa nyit majd meg az amerikai piaczárás után.
  • A japán tőzsde gyenge szereplésében annak lehetett szerepe, hogy a Bank of Japan a ma végződő két napos ülése után nem jelentett be semmilyen "váratlan" monetáris politikai intézkedést, továbbra is tartja az éves 60-70 ezer milliárd jen eszközvásárlási programot.
  • Emellett a japán folyó fizetési mérleg februárban a várakozásoknak megfelelően alakul, 612,7 milliárd jen többletet mutatott. A jen a hírekre kisebb erősödést mutatott a dollárral szemben, és jelenleg már 103 alatt alakulnak a jegyzések.
  • A többi ázsiai piacon ezzel ennek ellenére jó hangulat uralkodik, 0,1-1,5 százalék között szóródnak a pluszok.
  • Az európai piacokon ugyanakkor a határidős indexek szerint nem lehet túl nagy ma az eufória, mivel 0,1-0,3 százalékos mínuszokkal nyithatnak a börzék, folytatva ezzel a tegnapi gyengélkedést.
  • Nem szabad továbbá megfeledkezni arról a sajnálatos tényről sem, hogy az orosz-ukrán feszültségek vélhetően erősödhetnek majd a napokban, mivel Ukrajna keleti részén egyre több helyen törnek ki zavargások. Több városban is független köztársaságot kiáltottak ki, és Oroszországhoz szeretnének csatlakozni a helyi szeparatista erők. Az eseményekre vélhetően mind orosz, mind pedig Uniós részről érkezhet válasz.
Forrás: 123rf.com

Forrás: 123rf.com
Forrás: 123rf.com