Két havi csúcsra erősödött a forint

Vágólapra másolva!
Szépen erősödött ma a forint az euróval szemben, a jegyzések a kora délelőtti 307 közeléből 305 alá is benéztek.
Vágólapra másolva!

16:53 - Sikerült megtartani a jó formát

Nap végére sem gyengült vissza a forint a kora délelőtti szintek közelébe, a jegyzések 304,5-305,5 között mozogtak a délutáni órákban az euróval szemben. A forint árfolyama ezzel közel két és fél hónapos csúcsára erősödött.

A főbb feltörekvő devizák között ezzel a forint volt az egyik legerősebb, csak a chilei peso, és a maláj ringitt tudta megverni ma, miközben a régiós devizák alapvetően vegyesen teljesítettek az euróval szemben.

10:51 - Keményen erősödünk

  • A forint jelenleg 304,6 közelében található az euróval szemben, ami közel 2,5 hónapos csúcsnak felel meg.
  • A nemzetközi hangulat ezzel együtt nem mondható túlságosan erősnek, mivel a főbb indexek tegnapi záróértékük közelében mozognak.
  • Ráadásul a forint a régiós devizáknál is sokkal jobban szerepel ma, 0,7 százalékos erősödésével szépen megelőzi a lengyel zlotyt, valamint a román lei-t is. Egyedül a dél-afrikai rand tudja tartani a tempót a forinttal, míg a török líra 0,4 százalékkal erősödik az euróhoz képest.
  • Reggel az ipari termelési adat 8,1 százalékos növekedéssel jobb lett, mint a várt 5,9 százalék, ami akár segíthetett is a forintnak. Fél 12-kor továbbá 3 hónapos DKJ-aukció is lesz, míg holnap az MNB jegyzőkönyvét figyelhetik a befektetők.
Forrás: Investor.hu