Válaszút előtt áll a Burger King is

Vágólapra másolva!
Érdemes figyelemmel kísérni az amerikai étteremhálózatok grafikonjait, mivel fennáll a lehetőség újabb emelkedő trendek kialakulására. 
Vágólapra másolva!

Burger King Worldwide: Támaszról pattant fel
(NYSE)

A Burger King 2013 októbere óta tartó növekedése megtört a 28 dolláros szintnél, miután az előbb említett szintről lefordult a papír. A részvény egy kisebb korrekciót mutatott be, amit a 76,4 százalékos Fibonacci szint és az 50 napos mozgóátlag állította meg.

Az árfolyam az utóbbi napokban ismét a 28 dolláros akadályt vette célba, amit ha áttör, akkor 31,2 dollárig, a 138,2 százalékos Fibonacci szintig is eljuthat a részvény.

Az MACD egyre közelebb jár a vételi jelzéshez, ugyanakkor az RSI csökkenő iránya nem fest jól.

Negatív jelzést kaphatunk akkor, ha az árfolyam beesik a 76,4 százalékos Fibonacci szint, az 50 napos mozgóátlag és tavaly október óta tartó trendvonal áltag kialakított ellenállási zóna alá. Ebben az esetben a 200 napos mozgóátlag szintjét is megközelítheti a részvény.

Burger King Worldwide napi grafikon (NYSE) Forrás: Tradingview.com, Investor.hu

Yum!: Egy fej-váll alakzat rajzolódott ki
(NYSE)

A YUM! grafikonján egy fordított fej-váll alakzat azonosítható, amely nagyjából 4 hónap alatt rajzolódott ki. Nem tankönyvekbe illő, de észrevehető a formáció a napi grafikonon.

A fordított fej-váll alakzat, illetve az RSI és a MACD indikátorok által adott szignálok az árfolyam további emelkedését támogatják. Ha a részvény áttöri az alakzat nyakvonalát, akkor eljuthat a 85 dolláros szintig, onnan további erősödést követően a 90 dolláros szintet is megérintheti. Ezeket a szinteket a Fibonacci vonalak jelölik ki.

Ha a 2013 októbere óta kialakult sáv alapján gondolkodunk, akkor láthatjuk, hogy a YUM! már többször is eljutott a jelenlegi szintre, de mindeddig sikertelen volt az áttörés. Abban az esetben, ha ismét egy lefordulás következik be, akkor az árfolyam az 50 vagy a 200 napos mozgóátlag közelébe süllyedhet első körben.

YUM! Brands napi grafikon (NYSE) Forrás: Tradingview.com, Investor.hu

McDonald's: Trendtöréssel próbálkozik
(NYSE)

Márciusban kétszer is kilépett az egyéves csökkenő trendjéből a McDonald's árfolyama. A 2013 júniusa óta tartó csökkenő trend megfordulni látszik a McDonald's esetében.

Az emelkedés mellett szóló érv, hogy a 94 dolláros támaszszintről való felpattanást követően, egy új növekvő trendvonal látható a napos grafikonon. A trenddel együtt haladva az árfolyam áttörte az 50 napos mozgóátlagot, amit azóta egyszer már vissza is tesztelt. Az elmúlt napokban a 200 napos mozgóátlagon is már kétszer átment, de tartósan még nem sikerült felette maradnia.

Vételi jelzést mutat az MACD, az RSI pedig emelkedő irányban halad. A részvény így megcélozhatja a 99 dollár fölötti ellenállását, amit áttörve 102 dollárig is eljuthat a papír. Aggódni akkor kellene, ha a papír beesik az emelkedő trendvonal és a mozgóátlagok alá.

McDonald's napi grafikon (NYSE) Forrás: Tradingview.com, Investor.hu