Vágólapra másolva!
Amerika utána a főbb ázsiai piacok is emelkedést mutatnak a mai kereskedés során. Kínában a vasúti részvények felülteljesítése figyelhető meg, a helyi kormány bejelentésének köszönhetően.
Vágólapra másolva!
  • Ma már az egymást követő hetedik napon mutatnak emelkedést a főbb ázsiai piacok, ami az idei év leghosszabb emelkedő időszakának számít egyelőre. Az emelkedés élén a japán Nikkei (+1%) áll, megelőzve a Hang Senget (+0,2%), míg a Shanghai Composite (-0,7%) alulteljesítő indexnek számít.
  • A kínai piacot elsősorban a kormány bejelentett stimulusa támogatja, a távol-keleti ország ugyanis 150 milliárd jüan értékű kötvénykibocsátásra készül, melyből főként a kevésbé fejlett területek vasúthálózatát kívánja fejleszteni. Ennek köszönhetően a vasúti részvények jelentős felülteljesítést mutatnak.
  • Ráadásul márciusban tovább javult a hangulat a kínai szolgáltató szektorban, a HSBC legfrissebb felmérése szerint a beszerzési menedzser index 51 pontról 51,9 pontra emelkedett. Ennek és a kínai kormány bejelentésének köszönhetően a HSBC elemzője fenntartotta 7,4 százalékos GDP-bővülési prognózisát.
  • Tegnap Amerikában is optimista hangulatban telt a kereskedés, aminek következtében az S&P 0,3 százalékos emelkedésével idén már nyolcadik alkalommal állított fel új történelmi csúcsot. Eközben a Dow Jones 0,2 százalékos pluszával nem sokkal maradt el a tavaly év végén felállított mindenkori zárócsúcsát.
  • A szektorok közül a ciklikus fogyasztási javakkal kapcsolatos, az ipari-, illetve a nyersanyagipari cégek teljesítettek felül. A kedvező hangulatban egyébként nagy szerepe volt az ADP foglalkoztatottsági adatainak.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu