Vágólapra másolva!
Röviddel nyitást követően ismét felülteljesítés jellemzi a hazai részvénypiacot.
Vágólapra másolva!
  • Ismét optimista hangulat jellemzi a hazi részvénypiacot, a főbb papírok közül a Mol röviddel nyitást követően már 1,2 százalékos pluszban tartózkodik 13 000 forint felett, ami európai szinten is kiemelkedő teljesítménynek számít.
  • A Mollal kapcsolatos hír, hogy a közgyűlési előterjesztés alapján 60 milliárd forintos osztalékot fizet, ami egy részvényre vetítve mintegy 588 forintnak felel meg.
  • Mellette a Magyar Telekom továbbra is jó lendületben található 1 százalékos pluszával. A telekompapír árfolyama ezzel már 310 forinton tartózkodik. Eközben a Richter 0,5 százalékos pluszt mutat.
  • A blue-chipek közül egyedül az OTP található kisebb csökkenésben, ugyanakkor a 0,2 százalékos mínusz egyáltalán nem számít vészesnek a szektortársakhoz képest. Friss hír a bank részvényesei számára, hogy a pénzintézet 145 forintos osztalékfizetést javasol részvényenként.
  • Az európai részvénypiacok eközben hét napi emelkedést követően ma reggel nem mutatnak nagyobb változást. A főbb piacok közül a FTSE stagnálása mellett a DAX és a CAC minimális, 0,1 százalékos csökkenést mutat.
  • A befektetők vélhetően kivárnak az EKB délutáni kamatdöntése előtt. Elemzői vélemények szerint az EKB 0,25 százalékon hagyhatja az alapkamatot. Igaz az 57 megkérdezett szakértő közül kettő szerint 0,2 százalékra módosulhat a ráta, míg akadt egy elemző, aki 0,15 százalékos alapkamatra számít.
Forrás: Investor.hu