Nagyot fordult a forint

Vágólapra másolva!
A reggeli gyengülését követően nagyot fordult a forint árfolyama az euróval szemben. Először a 307,2-es szintekről egészen 308,2 fölé szúrt fel, de onnan szép erősödésnek indult.
Vágólapra másolva!

12:00: Megfordult a széljárás

  • Komolyabb fordulat alakult ki a forint piacán, ugyanis a délelőtti gyengélkedése után egy éles mozdulattal erősödésbe fogott a hazai deviza az euróval szemben. A hirtelen jött lendület egészen 307 alá vitte le az EURHUF árfolyamot, ahonnan kicsit visszább jőve, jelenleg 307,2 közelében mozognak a jegyzések.
Forrás: Investor.hu

  • Ebben szerepe lehetett, hogy a 11:30-as ÁKK kötvényaukción szép kereslet mutatkozott a 3, 5 és 10 éves állampapírok iránt. Az első kettőből a tervezettnél nagyobb mennyiségben adott el az ÁKK, ráadásul mindhárom kötvény esetében csökkent az átlaghozam az előző aukcióhoz képest.
  • A 10 éves hozam például legutoljára tavaly októberben volt hasonló mélységekben.
Forrás: Investor.hu

11:07: Gyengül a forint

  • Gyengülésbe kezdett a forint a ma délelőtti kereskedésben, az euróval szembeni árfolyama egy forinttal ugrott meg a reggeli 307,2-es szintekről, egészen 308,2 fölé. Azóta is a 308-as szint körül ingadozik az EURHUF.
  • A régiós devizák közül a forint a román lejjel együtt mutatja a legnagyobb gyengülést, bár igaz, hogy azért túl nagy kilengéssel nem találkozhatunk.
  • A nemzetközi részvénypiacokon nem láthatunk határozott elmozdulást, a befektetők kivárhatnak a délután 13:45-kor érkező EKB kamatdöntés előtt. Ezután 14:30-tól tart sajtótájékoztatót Mario Draghi jegybank elnök, amit a piaci szereplők kiemelet figyelemmel követnek majd. Az itt elhangzottak ugyanis befolyásolhatják majd a devizaárfolyamok, így köztük a forint mozgását is.
Forrás: Investor.hu