Új Nokia telefonok érkeznek

Vágólapra másolva!
Három készüléket, köztük az új zászlóshajónak szánt Lumia 930-ast és egy két SIM-kártyás Lumia 630-ast is leleplezett tegnap a Nokia a San Franciso-i Microsoft fejlesztői konferencián.
Vágólapra másolva!
  • A három új készüléken túl, azt is bejelentették, hogy érkezik a Windows Phone operációs rendszer 8.1-es verziója is, ezt a frissítést pedig minden WP8-as készüléken elérhetővé teszik majd nyártól.
  • A Lumia 930-as lesz a Nokia új zászlóshajója, míg a másik két készülékkel (Lumia 630-as és 635-ös) pedig elsősorban az indiai és a kínai piacot célozzák meg. A 630-as egyébiránt két SIM-kártyás készülék lesz. A 930-as ára adók nélkül 599 dollártól (kb. 135 ezer forint) indul, és várhatóan júniustól kerül majd a polcokra.
  • A 630-ast pedig vélhetően már májusban a boltokban találhatják a vásárlók. Adók nélkül 159 dollártól (kb. 35 ezer forint) lesz elérhető.
  • Egyébként a Nokia-Microsoft ügylet mégsem zárul le március végén, ahogyan azzal korábban számoltak a felek, ugyanis egyelőre még nincs meg minden engedély.
  • Mint ismeretes, a Microsoft még 2013 szeptemberében jelentette be, hogy 5,4 milliárd dollárért megvásárolja a Nokia készülékgyártással foglalkozó üzletágát.
  • A Nokiát a tranzakció léezárása után elsősorban hálózati eszközök gyártójaként tarthatjuk majd számon, miután az NSN az "új cég" árbevételének közel 90 százalékát adhatja majd a negyedik negyedéves gyorsjelentés alapján. Ugyanakkor a készülékgyártás eladásának csúszása miatt annak (várhatóan) negatív eredménye így nem csak a 2014-es első negyedévet, hanem valamelyest a második negyedévet is terheli.
Forrás: Investor.hu