Vágólapra másolva!
Kisebb korrekciót mutattak be az elmúlt hetek során az olajfinomítással foglalkozó amerikai vállalatok, de a grafikonok alapján most újra emelkedő pályára állhatnak a részvények. A lokális csúcsok beállításától nem járnak messze a papírok. 
Vágólapra másolva!

Phillips 66: A 80 dolláros szint jelent akadályt
(NYSE)

A ConocoPhillips-ből leválasztott Phillips 66 komoly ellenállásszintnél tartózkodik, a részvény a 80 dolláros ellenállással vívott márciusban több nagy csatát. Egyelőre nem tudta még leküzdeni a szintet az árfolyam, de az elmúlt pár napban látott korrekció után ismét nekifeszülhet az akadálynak.

A 80 dolláros szint áttörése fontos mérföldkő lehet, a papír akár 89 dollárig, a 138,2 százalékos Fibonacci szintig is eljuthat. Aggódni akkor kellene, ha a részvény az 50 napos mozgóátlag, illetve az emelkedő trendvonal alá beesik.

Az MACD még nem jelez vételt, de egyre közelebb jár ehhez. Ez tovább fűtheti a menetelést.

Phillips 66 napi grafikon (NYSE, dollár) Forrás: Investor.hu

Valero: Kitörés vissza-teszt után indulhat meg
(NYSE)

Egy emelkedő háromszögszerű alakzatból tört ki a Valero árfolyama márciusban, a részvény azonban nem tudott megindulni kellő lendülettel. A visszacsorgás alapján egy kitörés vissza-tesztet lehet látni.

A finomító fundamentumai továbbra is erősnek számítanak, erről decemberben írtunk a Megvesszük az amerikai "olajforradalmat” c. Radar hírlevélben.

A formáció szerint akár 62,5 dollár környékéig is eljuthat a részvény. A Valero grafikonja akkor tűnne aggasztónak, ha ténylegesen letörné az árfolyam az 52,5-53 dollár körüli támaszt, később pedig az emelkedő trendvonalat és az 50 napos mozgóátlagot.

Az RSI emelkedő trendben mozog, az MACD pedig egyre közelebb jár a vételi jelzéshez, így ezek szintén támogathatják a menetelést.

Valero napi grafikon (NYSE, dollár) Forrás: Investor.hu

Tesoro: Markáns háromszögből léphet ki
(NYSE)

A Phillips 66-hez és a Valerohoz képest lemaradónak számít a Tesoro papírja, de ezen a grafikonon is lehet azonosítani pozitív folyamatokat.

A részvény egy oldalazó háromszögnek a csúcsa felé halad, amiből előbb-utóbb kiléphet. A papír a legutóbbi felpattanását a háromszög emelkedő száráról mutatta be, így nőhet az esélye felfelé való kitörésnek.

Ha az 55 dolláros szintet áttöri a papír, akkor 58 dollár körül látható akadály, azt követően viszont akár 65 dollárig is eljuthat a finomító.

Az MACD közelgő vételi jelzése és az RSI emelkedő trendje pozitívumnak számít.

Tesoro napi grafikon (NYSE, dollár) Forrás: Investor.hu