Vágólapra másolva!
A jó ázsiai hangulat átragadt az európai tőzsdékre is, így a magyar parkett is emelkedéssel indított. Az összes hazai nagypapír felfelé vette az irányt, emellett pedig a forint is szépen erősödik a korai órákban.
Vágólapra másolva!
  • Itthon is jól indult a reggel, a BUX pluszban nyitott a blue-chipeknek köszönhetően, a Richter több mint egy százalékkal, míg a Magyar Telekom 0,7 százalékkal emelkedik. A magyar gyógyszerpapír azért tud erősödni, mivel újabb jó hírek érkeztek a cariprazine készítményéről.
  • Az OTP egy százalékos plusszal (4270 forint), míg a Mol 0,8 százalékos (12 700 forint) emelkedéssel indított.
  • A forint is nagyot erősödött a reggeli órákban, a hazai devizán a jó nemzetközi piaci hangulat mellett segíthetett, hogy a negyedik negyedévben a vártnál nagyobb lett a folyó fizetési mérleg többlete (tény: 637 millió forint, várt: 485 millió forint). Az euróval szembeni árfolyam egészen 307,6 alá erősödött a 308,6-os szintek közeléből, igaz mostanra már 307,9-ig pattant vissza.
  • Nyugat-Európában is jól indították a hetet a vezető tőzsdék, a DAX és a CAC40 0,4 százalékkal halad felfelé, de az összes fontosabb index zöldbe burkolózott.