Richter: újabb jó hír a cariprazine-ról

Vágólapra másolva!
Pozitív előzetes eredményeket mutatott a Richter fejlesztés alatt álló készítménye, a cariprazine a bipoláris depresszióban szenvedő betegek körében végzett fázis IIb vizsgálatok során. 
Vágólapra másolva!
  • A vizsgálat négy kezelési csoportot foglalt magába: 0,75 mg/nap, 1,5 mg/nap, 3,0 mg/nap cariprazine és placebo.
  • Statisztikailag szignifikáns javulást figyeltek meg a 1,5 mg/nap cariprazine csoportban a placebóhoz képest a 6. héten az elsődleges végponton.
  • Korábban a skizofréniában és bipoláris mániában szenvedő betegeknél már sikeres vizsgálatokat hajtottak végre, legutóbb a major depressziónál, most pedig bipoláris depressziónál is kedvező eredmények születtek. Utóbbi két esetben azonban még hátravan egy további vizsgálati fázis, melynek sikereit követően lehet elindítani a törzskönyvezési folyamatot.
  • A bejelentés értelemszerűen jó hír a Richter részvényeseinek, hiszen egy újabb sikerről van szó a társaság életében (ráadásul egy olyan területen, aminek a piaca a skizofrénia mellett szintén nagynak számít). A hatás azonban valószínűleg nem lesz kirobbanó, hiszen az újabb indikációknál hátravan még egy vizsgálati fázis, miközben a befektetők egyelőre azt figyelik, hogy a már lezárt indikációkban mikor indulhat el az amerikai piacra lépés. Ez egyelőre húzódik, az amerikai felügyelettel egyeztet a Richter, és kinti partnere, a Forest.