Buffett: Ilyenkor kell részvényt venni

Vágólapra másolva!
A világ egyik leggazdagabb emberének, Warren Buffettnek egyáltalán nem ment el a kedve a részvényvásárlástól, annak ellenére, hogy komolyabb eladói nyomás alakult ki a nemzetközi piacokon az ukrán-orosz helyzet miatt.
Vágólapra másolva!
  • Buffett a CNBC-nek úgy nyilatkozott, hogy amikor ma reggel felébredt és megnézte annak az angol részvénynek az árát, amit pénteken vásárolt (nem nevesítette a papírt) azt látta, hogy esett az árfolyama. Ahogyan fogalmazott, az adott részvény „ma még olcsóbb lett, ami egy jó hír”. „Hogy veszünk-e belőle többet? Hát persze!”- mondta el az omahai bölcs.
  • Buffett azt is elmondta, hogy akkor is folytatja majd a részvényvásárlásokat, ha a mostani konfliktus még jobban eszkalálódik.
  • A pénzt nem rövidtávra fektetjük be, ha valami nagy katasztrófa következne be, akkor a pénz értéke csökken. Ez történik lényegében minden háború alatt, vagyis a legutolsó dolog, amit tartani akarsz ilyenkor, az a készpénz. Lehet, hogy földet, vagy lakást akarsz birtokolni, de az értékpapír sem rossz dolog. A második világháború alatt például a tőzsde felfelé ment, fogalmazott Buffett.
  • Buffett egyébként 1942-ben vásárolta első részvényét, éppen Pearl Harbour után, amikor a makrohelyzet korántsem volt rózsás.
  • Az interjúban még rengeteg dolgot kérdeztek Buffett-tól, például a Bitcoint a 17. századi holland tulipánmániához hasonlította, elmondva, hogy nem lenne meglepve, ha 10-20 év múlva eltűnne teljesen.

Warren Buffettról egyébként már többször írtunk mi is az Investoron.