Közel 20 milliárd dollárt csinált tavaly a guru

Vágólapra másolva!
A világ egyik leggazdagabb embere, Warren Buffett a Berkshire Hathaway cégén keresztül közel 20 milliárd dollárt csinált tavaly. Soha nem volt még ilyen jó éve a társaságnak.
Vágólapra másolva!
  • A negyedik negyedévben 4,99 milliárd dolláros profitot ért el Warren Buffett által vezetett Berkshire Hathaway, ami az egy évvel korábbi 4,55 milliárd dollárt jócskán túlszárnyalja.
  • A befektetési társaság egy részvénye jutó operatív nyeresége 2294 dollár volt egy részvényre vetítve (a cég "A" sorozatú részvényei 173 708 dolláron zártak pénteken, de van a vállalatnak egy "B" részvénysorozata is, amit főként a kisbefektetők vesznek meg, az 115,68 dolláron zárt pénteken), a Bloomberg által megkérdezett elemzők pedig csak 2204 dolláros eredményt vártak.
  • Azon kívül, hogy ennyire erős lett a negyedév, Buffett tavaly a vállalattal 19,5 milliárd dolláros profitot hozott össze, szemben a 2012-es 14,8 milliárd dollárral. A közel 20 milliárdos összeg rekordnak számít a cég életében.
  • Ráadásul óriásira duzzadt a cég készpénzállománya, ami december végén 48,2 milliárd dollárra rúgott. Ebből a pénzből a Yahoo!-t például simán meg tudná venni Buffett.