Óriási lehetőség előtt a Magyar Telekom

futball
Vágólapra másolva!
Továbbra is impozáns képet fest a Magyar Telekom árfolyamának grafikonja, melyet rövidesen egy újabb vételi jelzés támogathat, akár már napokon belül is.
Vágólapra másolva!

Újabb örömteli hír érheti a Magyar Telekom befektetőit, rövidesen ugyanis egy újabb markáns vételi jelzés rajzolódhat ki a telekompapír árfolyamgrafikonján január után. A jelzést, amely akkor jön létre, ha az 50 napos mozgóátlag alulról metszi a 200 napost (és az árfolyam is felettük található) aranykeresztnek hívják.

Ráadásul a jelzés egy rendkívül fontos szinten, 315 forint közelében valósulhatna meg. Éppen ott, ahol több támasz is található a közelben. Sikeresen felpattanás esetén ismét a 360 forintos szinteket célozhatná be a telekompapír.

Magyar Telekom napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A hosszabb távú, heti grafikonra is érdemes néhány pillantást vetni, ugyanis ezen a horizonton is kedvező képet fest a telekompapír. Nemrégiben az Investor.hu hasábjain is felhívtuk a figyelmet arra, hogy az árfolyam nemrégiben sikeresen tört ki a már mintegy két éve tartó csökkenő ék alakzatból. Ezek alapján pedig akár 400 forint fölé is emelkedhetne az árfolyam.

Előtte azonban az 50 hetes mozgóátlagot (nagyjából a 200 napos mozgóátlagnak felel meg) is le kellene gyűrnie tartósan a Magyar Telekomnak. Habár ezt a mozgóátlagot nem feltétlenül szokták figyelni a befektetők, mégis jól látszik a grafikonon, hogy az elmúlt években többször is fontos szintnek bizonyult (ahonnan végül rendre lefordult az árfolyam).

Hosszabb távon a felvásárlási sztori támogathatná az emelkedést, melyet múlt héten a Magyar Telekom igazgatóságának elnöke megpróbált hűteni. A csökkenést azonban úgy néz ki, hogy a 320 forintos szint megfogta, ma pedig 2,5 százalékos plusszal ismét 330 forint felett található az árfolyam.

Magyar Telekom heti grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.