Vágólapra másolva!
Szép számokat közölt az ANY Biztonsági Nyomda a tavalyi évben, árbevétel szinten 7,4, míg EBITDA szinten 12 százalékkal ért el magasabb eredményt a társaság. A társaság egy részvényre jutó profitja 50 forint lett, ami 32 százalékkal nagyobb, mint 2012-ben volt. Ha azt feltételezzük, hogy a cég az elért eredmény 100 százalékát fizeti ki osztalékként, akkor akár 50 forint is lehet a kifizetés.
Vágólapra másolva!
  • Jó lett az ANY Biztonsági Nyomda negyedik negyedéve, ugyanis, mind árbevéte, mind pedig EBITDA szinten szépen nőttek a társaság számai. Ráadásul az EBITDA marzs a teljes 2013-as évet tekintve 9 százalék fölé kúszott, a megelőző év 8,6 százalékos szintjéről.
Forrás: Investor.hu

  • Jól szerepelt a társaság az exportpiacokon is, az összes értékesítés 30,4 százaléka származott a külföldi piacokról, míg egy éve még csak 25,6 százalék.
  • Az egy részvényre jutó eredmény 50 forint lett. Ha azzal kalkulálunk, hogy a Nyomda követi az előző két évben látott politikát és legalább 100 százalékban kifizeti az elért eredményt, akkor a jelenlegi 746 forintos árfolyammal számolva, 6,7 százalékos osztalékhozamot lehetne elérni. Ez a 10 éves állampapírhozamnál (6,01%) alig 70 bázisponttal magasabb. Az előző évben például, amikor közzétették az osztalék mértékét, még 8,8 százalékos volt az osztalékhozam, ami akkor nagyjából még 240-250 bázispontos felárat jelentett a 10 éves állampapírhoz képest.
  • A Nyomda külön közeleményben ismertette, hogy közgyűlését a korábban jelzett április 18-ai időpontról, március 31-re hozza előre.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Hétfőn jövünk egy részletesebb elemzéssel is!