Vágólapra másolva!
Nagyot ütöttek ma a magyar részvényeken, elsősorban az OTP volt pocsék formában, de a többi főbb papír is jelentőset esett. Ennek eredményeként a BUX is nagyot zuhant, miközben az európai tőzsdéken délután mérséklődtek a mínuszok, és Amerikában óvatos pluszok láthatóak. 
Vágólapra másolva!
  • Nagy pofont kapott ma a magyar piac, a BUX 2,4 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést a főbb papírok gyengélkedése miatt. A BUX ezzel a leggyengébb régiós indexnek számított.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

  • A leggyengébb láncszem az OTP volt, a bankpapír 5 százalék fölött mínuszban is mozgott, végül 4,5 százalékot esett. A rossz hangulat a többi papír piacára is átragadt, a Mol folytatta mélyrepülését, és 2,6 százalékot zuhant. A Magyar Telekom 0,9 százalékot gyengült, és a Richter is elgyengültl, és 0,1 százalékot esett.
  • Az OTP mellett a többi régiós bank is nagy pofont kapott ma, a Raiffeisen 3,3 százalékot, az Erste 2,2 százalékot, a Bank Pekao 1,1 százalékot zuhant. Ez vélhetően szintén az ukrán kitettségükkel magyarázható.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

  • A forint jól állja a sarat, és a feltörekvő devizák gyengülése ellenére 310,7-nél mozog az euróval szembeni árfolyama.
EURHUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

  • Az európai részvényindexek délután faragtak mínuszaikból, melyeket az ukrán feszültségek kiéleződése után szedtek össze. A német DAX már csak 0,9 százalékos esésben mozog, a francia CAC pedig 0,1 százalékos gyengülést mutat.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

  • Az amerikai részvényindexek nem mutatnak nagy elmozdulást, miközben a befektetők Janet Yellen Fed elnök jelenlegi szenátusi meghallgatására fókuszálnak. Yellen ismét megismételte, hogy a szokatlanul hideg tél nagy szerepet játszott az elmúlt hetek csalódást keltő makroadataiban, ezen túl az amerikai gazdaságnak továbbra is szüksége van a támogató monetáris politikára.
  • A mai amerikai makroadatok vegyesen sikerültek, a tartós cikkek rendelésállománya a várt 1,7 százalék helyett csak 1 százalékkal esett vissza januárban decemberhez képest. A szállítóeszközök nélkül számított adat pedig 1,1 százalékos növekedésről árulkodott. Amúlt héten viszont 348 ezer friss munkanélküli segélykérelemk érkezett be az amerikai munkaügyi hivatalokba, ami magasabb az elemzők által várt 335 ezernél.
  • Így az amerikai részvényindexek közül az S&P 500 0,2 százalékos, a Dow Jones 0,2 százalékos, a Nasdaq 0,3 százalékos pluszban mozog. Az S&P 500 egyelőre nem tudja áttörni a napokban ütött történelmi csúcsát, a Nasdaq viszont 14 éves csúcsánál tanyázik.
  • A vállalatok közül a Best Buy 7,1 százalékos, a JC Penney 23,9 százalékos pluszban mozog a gyorsjelentéseik után. Az Allianz viszont továbbra is 2,4 százalékkal esik.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu