Megkeverte a paklit a Magyar Telekom nagytulajdonosa

Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom közleménye szerint a Deutsche Telekom újabb portfólió-átrendezést hajtott végre, aminek eredményeképpen megváltozott tulajdonosi struktúrán keresztül birtokolja a hazai távközlési cég 59,21 százalékát.
Vágólapra másolva!
  • 2014. február 26-án a Deutsche Telekom AG 100 százalékos tulajdonában álló T-Mobile Global Holding Nr. 2 GmbH, a Magyar Telekom közvetett tulajdonosa tőkeemelés keretében a CMobil B.V. részvénycsomagját beapportálta egy másik 100%-os tulajdonú leányvállalatába, a hollandiai székhelyű Deutsche Telekom Europe Holding B.V.-be.
  • Az ügylet következtében a Deutsche Telekom Europe Holding B.V. lett a CMobil B.V. új közvetlen kizárólagos tulajdonosa és ezzel egyidejűleg a Magyar Telekom közvetett tulajdonosa, miközben a Magyar Telekom 59,21 százalékos szavazati joggal rendelkező közvetlen részvényese a CMobil B.V. maradt.
  • A tranzakció eredményeképpen a Deutsche Telekom AG Magyar Telekom Nyrt.-ben fennálló közvetett szavazati joga, illetve befolyása nem változik azzal, hogy a közvetett befolyás három, a Deutsche Telekom Csoporthoz tartozó közvetett társaságon (a CMobil B.V., a Deutsche Telekom Europe Holding B.V. és a T-Mobile Global Holding Nr. 2 GmbH) keresztül valósul meg.
  • Hasonló tranzakciókra tavaly is volt példa, akkor előbb a MagyarCom Holding olvadt be a T-Mobile Global Holding Nr. 2-be, amely ezt követően a CMobil B.V.-be apportálta részvénycsomagját.

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.