Vágólapra másolva!
Felemás mozgásokat lehet látni az ázsiai tőzsdéken, ahol a befektetők feszülten várhatják Janet Yellen Fed elnök mai kongresszusi meghallgatását. A legjobb formát a hongkongi piac mutatja, míg a japánok kissé lemaradtak társaiktól. Az amerikai tőzsdéken minimális pluszt gyűjtöttek össze tegnap a részvényindexek, amit a vártnál erősebb lakáspiaci adat is támogatott. Az európai tőzsdéken viszont minimális esés jöhet majd nyitáskor. 
Vágólapra másolva!
  • Vegyes teljesítményeket lehet látni az ázsiai börzéken, mivel a befektetők vélhetően kivárhatnak Janet Yellen Fed elnök mai kongresszusi meghallgatása előtt. Yellen fontos információkat közölhet az amerikai jegybank eszközvásárlási programjával kapcsolatban, és arról, hogy miként vélekednek az amerikai gazdaság állapotáról.
  • Így az ázsiai piacokon nincs egyértelmű irány, a főbb részvényindexek közül a hongkongi Hang Seng volt a legjobb formában. A Hang Seng 1,3 százalékot ugrott, de a kínai Shanghai Composite is 0,3 százalékot, a dél-koreai Kospi pedig 0,4 százalékot emelkedett.
  • Az ausztrál S&P/ASX 200 elsősorban a Qantas mélyrepülése miatt szedett össze fél százalékos mínuszt. A légitársaság 252 millió dolláros adózás előtto veszteséget ért el az elmúlt hat hónapban, és bejelentette, hogy 5000 alkalmazottjától fog megválni.
  • A japán Nikkei 0,3 százalékot esett, ezzel nem sokkal a lélektani 15 ezer pontos szint alatt található az értéke.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

  • Viszonylag nyugodt kereskedés zajlott tegnap az amerikai tőzsdéken, ahol a befektetők egy vártnál erősebb lakáspiaci adatnak örülhettek. Az új lakások értékesítése a várt 3,4 százalékos csökkenés helyett 9,6 százalékkal emelkedett januárban decemberhez képest.
  • A remek makroadatnak köszönhetően feljebb tudtak kapaszkodni a főbb részvényindexek, melyek végül minimális pluszban fejezték be a kereskedést. Az S&P 500 ismét az 1850 pontos szinttel flörtölt, de nem tudott megragadni fölötte, és előző napi záróértékén fejezte be a kereskedést. A Dow Jones és a Nasdaq pedig 0,1 százalékot erősödött, utóbbi új 14 éves csúcsot ütött napközben.
  • A kis és középvállalatokat tömörítő Russel 2000 0,7 százalékot emelkedett, amivel új történelmi csúcson zárt.
  • A JC Penney kiskereskedelmi lánc részvényeinek remek napjuk volt, mivel 5,9 százalékot ugrottak, amit további 13,6 százalékos emelkedéssel fejeltek meg piaczárás után. A cég piaczárás után tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését, ami a vártnál jobban sikerült (EPS: 1,39 dollár várt: 1,36 dollár, árbevétel: 1,57 milliárd dollár, várt: 1,54 milliárd dollár), ennek köszönhető a nagy menetelés.
  • Ezen túl a Tesla is 3,4 százalékot erősödött piaczárás után, miután a cég bejelentette az 5 milliárd dolláros gigagyár projektjét.
  • Ma érdemes lesz figyelni Janet Yellen Fed elnök kongresszusi meghallgatására, melyen túl fontos makroadatok is napvilágot látnak. A januári tartós cikkek rendelésállománya, valamint a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma fog napvilágot látni.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Nasdaq heti grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu