Hízik az Allianz profitja

Allianz napi grafikon (Xetra)
Vágólapra másolva!
Jelentősen növelni tudta profitját a negyedik negyedévben és tavaly Európa legnagyobb biztosítója, az Allianz. A cég ráadásul megemelte osztalékfizetését is, ennek ellenére esni kezdett a részvények árfolyama. 
Vágólapra másolva!
  • Az Allianz nettó profitja 1,26 milliárd euróra emelkedett a negyedik negyedévben az egy évvel korábbi 1,24 milliárd euróról. Ez kissé elmaradt az elemzői várakozásoktól, a szakértők 1,31 milliárd eurós profitra számítottak.
  • A tavalyi egész éves operatív profit 10,1 milliárd euróra ugrott, ami 7,8 százalékkal magasabb a 2012-es 9,37 milliárd euróról. Ez a cég történetének egyik legmagasabb nyereségének felelt meg. A menedzsment ezt látva megemelte idei évre vonatkozó profitvárakozásait, és idén már 9,5-10,5 milliárd euró közötti operatív eredményre számítanak.
  • A negyedik negyedévben csupán a vagyonbiztosítási üzletág tudott hozzájárulni a nettó profit növeléséhez, az élet- és egészségbiztosítási egység kissé gyengén teljesített. Az Allianz eszközkezelőjének operatív profitja 23 százalékkal esett vissza a negyedévben éves alapon, elsősorban az alapokból történő tőkekiáramlás, és a Pimco kötvény-üzletág gyengébb teljesítménye miatt.
  • Európa legnagyobb biztosítója 4,5 euróról 5,3 euróra fogja emelni a részvényenkénti osztalékát, melyet a 2013-as eredmények után fognak kifizetni.
  • Az eredményekre 2,4 százalékot esett az Allianz árfolyama, melynek oka vélhetően a várttól elmaradó negyedéves nyereség.
Allianz napi grafikon (Xetra) Forrás: Bloomberg, Investor.hu