Megnyugodott kicsit a forint

Vágólapra másolva!
A nap végére nagyjából a reggeli 310,5-ös szintek közelébe jött vissza a forint az euróval szemben. Lényegében követve a régiós devizák pályáját.
Vágólapra másolva!

18:30: Visszajött reggeli szintjére a forint

Késő délutánra nagyjából a reggeli szintjére ereszkedett vissza a forint az euróval szemben. Ez nagyjából egybeesett a régiós devizák mozgásával. Végül a reggeli 310,5-es szintek közelében van.

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

11:15: A forint is érzi a feszültséget

A reggeli óráktól kezdve lendületesebb gyengülésbe fogott a forint az euróval szemben, amiben vélhetően a fokozódó ukrán-orosz feszültségek is szerepet játszanak. Járt már 311,5 fölött is az EUR/HUF jegyzés.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A keletről érkező hírek a többi feltörekvő piaci devizára is rossz hatással vannak a török líra mellett a magyar forint és az Ukrajnával szorosabb gazdasági kapcsolatban lévő lengyel zloty teljesít a legrosszabbul.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Mint ismert Oroszországban rendkívüli harckészültségi gyakorlatba kezdtek. Orosz hírügynökségi források szerint Viktor Janukovics pedig Moszkva mellett tartózkodik, aki egyébként még mindig elnöknek tekinti magát, írja a Reuters.

A politikai káosz mellett pénzügyileg sem áll jól az ország, tegnap arról lehetett olvasni, hogy múlt héten a bankokból a betétek hét százalékát vonták ki az ügyfelek. Míg az ukrán jegybank devizatartalékai nagyot csökkentek, ami miatt az nem tudja védeni a hrivnya árfolyamát. Nem csoda, hogy az ukrán fizetőeszköz folyamatosan csak gyengül, múlt hét péntek óta közel 25 százalékot az euróval szemben.

Az euró/hrivnya árfolyam Forrás: Bloomberg, INvestor.hu