Vágólapra másolva!
Az OTP húzta vissza a budapesti tőzsdét, ugyanis másfél százalékos mínuszt gyűjtött össze a bankpapír a szerdai kereskedésben. A végén azonban mégis sikerült pár tizedes pluszba lendülnie a BUX-nak.
Vágólapra másolva!
  • Nagy hajrával 0,2 százalékos plusszal fejezte be a napot a BUX index, azonban nap közben nagy utat járt be a budapesti tőzsde.
  • Az OTP folyamatosan csorgott lefelé, járt mínusz két százalék feletti esésében is, viszont a végén kicsit korrigálva 4099 forinton zárt (-1,6%). Valószínűleg az ukrán helyzet miatt adták az OTP részvényeit, ugyanis az ukrán jegybank tartalékai 15 milliárd dollárra estek a január végi 17,8 milliárdtól, így már nem tudja védeni a hrivnyát intervenciókkal, amit a Reuters tudósítása szerint el is mondott a kinevezett jegybankelnök. Később azt is bejelentették, hogy az IMF-hez fordulnak pénzügyi segítségért.
  • A The Times brit lap arról írt, hogy már a héten öt milliárd euróra van szüksége az országnak, bizonyos fizetéseinek teljesítéséhez. Ezek a hírek pedig többek között az OTP számára sem túl biztatóak, ráadásul a Bloomberg arról is beszámolt, hogy az elmúlt héten a betétek 7 százalékát vették ki a bankokból.
  • A többi blue-chip közül a Mol 1,7 százalékos mínuszból kapaszkodott vissza plusz 1,5 százalékos emelkedésbe. Járt már a papír 12 870 forinton, innen pattant vissza 13 300 forintra.
  • A Richter 1,3 százalékkal emelkedett, míg a Magyar Telekom tegnapi záróárán fejezte be a napot, hajnali gyorsjelentése előtt.
  • A nyugat-európai tőzsdék mínuszban tartózkodnak, bár azok mértéke kicsit mérséklődött.
  • Az USA-ban pluszok uralkodnak (0,3-0,6 százalék), a Russel 2000 kis- és középvállalatok részvényeit tömörítő index, új mindenkori csúcsot ütött.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu