Pörög a lakberendezési óriás

Vágólapra másolva!
Jól hasít Amerika egyik legnagyobb lakberendezési áruházlánca, a Home Depot. A vállalat közel hatodik éve teljesíti felül az elemzői várakozásokat negyedéves eredményeivel, nagy mértékben az amerikai lakáspiac fellendülésének köszönhetően.
Vágólapra másolva!
  • A Home Depot nettó profitja egy év alatt 0,8 százalékkal, 1,01 milliárd dollárra esett vissza a februárral másodikával végződő előző három hónapban. Ez 73 centes részvényenkénti nyereségnek felelt meg, ami meghaladta az elemzők által várt 71 centes EPS-t.
  • A Home Depot profitja ezzel sorozatban a 23-ik negyedévben haladta meg az elemzői várakozásokat. Ráadásul az árbevétel is 5,4 százalékkal emelkedett tavaly, és 78,8 milliárd dollárt tett ki.
  • A lakberendezési áruházlánc elsősorban az amerikai lakáspiac folyamatos fellendüléséből profitál. A szegmens egyre jobb állapotban van, és teljes egészében fel tudott tápászkodni a 2008-as válság során kapott pofonból. Emiatt pedig folyamatosan növekszik a kereslet a Home Depot termékei iránt is.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

  • A Home Depot arra számít, hogy a kedvező folyamatok idén is folytatódni fognak, és árbevétele 4,8 százalékkal fog növekedni ebben az évben. A költségcsökkentéseknek köszönhetően pedig az operatív margin 0,7 százalékponttal javulhat.
  • A cég ezen túl 47 centre növelte a részvényenkénti osztalékát a negyedéves eredmények után.
  • A kedvező eredményekre és hírekre 2,3 százalékos pluszban nyitottak a Home Depot részvényei.
Home Depot napi grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu