Vágólapra másolva!
A blue-chipek mínuszban nyitottak a budapesti tőzsdén, a Mol először kisebb pluszba lendült gyorsjelentését követően, majd fél százalékos mínuszba váltott. 
Vágólapra másolva!
  • Nyitás után még 0,8 százalékkal emelkedett a Mol árfolyama, viszont azóta fél százalékos mínuszba fordult azok után, hogy meglehetősen vegyes negyedévet zárt a magyar olajtársaság. Sok egyszeri tételt lehetett látni, ha pedig a tisztított számokat vizsgáljuk, a befektetők által leginkább figyelt, tisztított és újrabeszerzési árakkal kalkulált üzemi eredmény elmaradt a várakozásoktól.
  • A többi blue-chip közül az OTP (-0,2%) a Magyar Telekom (-0,3%) és a Richter (-0,1%) kis mínusszal nyitott.
  • Az FHB több mint három százalékos emelkedéssel megérintette az 1000 forintos szintet, míg a TVK 2,4 százalékos mínuszban kezdte meg a napot jelentése után. Egy év alatt 7 százalékkal, közel 403 milliárd forintra nőtt a TVK árbevétele tavaly. A cég 24,2 milliárd forintos EBITDA-t ért el tavaly a 2012-es 4,8 milliárd forint után.
  • Nyugat-Európában mínuszban nyitottak a vezető tőzsdék, a francia CAC40 0,4 százalékkal halad lefelé, míg a londoni FTSE100 0,3 százalékkal. A német DAX index 0,3 százalékos mínuszban áll, miután a végleges tavalyi negyedik negyedéves német GDP-adatok a vártnak megfelelően alakultak (éves alapú növekedés, 1,4%).