Már az áramszolgáltatók is retteghetnek a Teslától

A Tesla Motors napi grafikonja (Nasdaq)
Vágólapra másolva!
Akár az áramszolgáltatókat is megzavarhatja a Tesla Motors, ha végrehajtja a "gigagyárra" keresztelt projektet. Hatalamas pluszban a részvény a Morgan erről szóló elemzése után.
Vágólapra másolva!
  • Az elemző szerint a tervezett "gigagyár" (Gigafactory) építésével alapvető szereplővé válhat a cég az akkumulátorok piacán, így új bevételforrásra tehet szert, ráadásul az áramszolgáltatók piacát, valamint egyéb más iparágakat is "megzavarhat" a Tesla.
  • A Tesla ráadásul a tervek szerint így olcsóbban és gyorsabban is gyárthatná autóit, mivel az akkumulátorok ára jelentős tételnek számít a teljes költségen belül, a beszerzés helyetti saját termelés pedig lehetővé tenné a versenyképesebb eladási árakat.
  • Elon Musk elvileg a héten tehet fontos bejelentést ezzel kapcsolatban.
  • Az már csak hab a tortán, hogy az elemző 320 dolláros árfolyamot vár egy év múlva a Teslától, holott pár napja még 153 dollár volt a célár. Az ajánlás továbbra is felülsúlyozás.
  • A kedvező ajánlásra és az elemzésre 245 dollárrig szárnyalt az árfolyam, 12,5 százalékos pluszban jár már a Tesla. Egészen elképesztő szárnyalás ez pár hónap alatt.
A Tesla Motors napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu