Zuhanásban Nagy-Britannia legnagyobb bankja

Vágólapra másolva!
Elvétette az elemzői várakozásokat profitsoron az HSBC, Nagy-Britannia legnagyobb bankja, ami miatt nagyobb zuhanásba kezdett részvényeinek árfolyama a londoni tőzsdén.
Vágólapra másolva!
  • 2013-ra vonatkozó adózás előtti profitja 22,6 milliárd dollárra emelkedett (2012: 20,7 milliárd dollár), azonban ez elmaradt a Bloomberg elemzői konszenzusától (24,6 milliárd dollár).
  • A vezérigazgató még tavaly májusban nyilatkozott úgy, hogy további 3 milliárd dollárt vágna le az éves költségekből, azon felül, hogy egy megelőző költségcsökkentési programban nagyobb megtakarításokat értek el, mint korábban várták, nem kevesebb mint 60 üzletág bezárásával vagy eladásával.
  • A bank működésének átláthatóbbá tételével és egyszerűbb tevékenységével a legjövedelmezőbb bizniszeire fókuszál, miközben a szabályozási költségek emelkednek.
  • Az HSBC csoport egy egyszerűbben működő szervezet, mint 2011-ben volt, és sokkal jobbak a növekedési lehetőségei is, írta Stuart Gulliver vezérigazgató az éves jelentésben.

Mindenesetre a befektetők nem örülnek a vártnál rosszabb adózás előtti eredménynek, az HSBC árfolyama négy százalék körüli esésbe kapcsolt a londoni börzén.

Az HSBC árfolyama (London) Forrás: Bloomberg, Investor.hu