Leépít Amerikában a Deutsche Bank

Vágólapra másolva!
Amerikai eszközeinek negyedétől kíván megválni a Deutsche Bank nagyjából 100 milliárd dollár értékben, hogy így feleljen meg a Fed szigorúbb tőkeelőírásainak - írja a Financial Times. 
Vágólapra másolva!
  • A Deutsche Bank amerikai eszközeinek negyedét építené le az USA-ban, hogy így feleljen meg a Fed szigorúbb tőkekövetelményeinek.
  • A német pénzintézet az amerikai leányának 400 milliárd dolláros mérlegfőösszegét csökkentené nagyjából 300 milliárd dollárra, többek között különböző átszervezésekkel.
  • A Fed a múlt héten jelentette be, hogy a nagy külföldi bankokra magasabb tőkekövetelmények fognak vonatkozni. A szigorúbb szabályozás elsősorban az 50 milliárd dollárnál nagyobb mérlegfőösszeggel rendelkező külföldi bankokra vonatkozik.
  • A német bank pénzügyi igazgatója kiemelte, hogy az eszközeik méretének csökkentésével vélhetően teljesíteni fogják a követelményeket. Az eszközök leépítése nem azt jelenti, hogy a Deutsche Bank visszavonulna az Egyesült Államokból, ahol továbbra is a terjeszkedés és az eredmények javítása a bank célja - tette hozzá a vezető.